motorsport

Noticias

Aymerich més líder del Volant RACC després de guanyar el Ral·li Empordà

31/05/2021

Segon triomf en la segona cita del RACC per al gironí després d'una espectacular baralla amb Muñoz

El Volant RACC / Trofeu MAVISA va disputar la seva segona cita puntuable de la temporada en el Ral·li Empordà. Després de vuit trams cronometrats i una baralla espectacular, Ferran Aymerich es va emportar el triomf per tan sols 1,2 segons sobre Ruben Muñoz.

Els vencedors en el passat Ral·li de Valls, Ferran Aymerich i Eric Bellver, van sofrir més de l'esperat en terres gironines, però quan la meteorologia va canviar van saber aprofitar l'oportunitat de la millor manera possible. Després d'un primer bucle molt discret en el qual van anar perdent progressivament fins a mig minut respecte als líders, l'aparició de la pluja en la repetició del tram llarg de Els Àngels va propiciar l'escenari perfecte per a l'atac i van recuperar de cop el seu desavantatge, arribant a l'últim tram a dues dècimes del primer classificat. Aquí és on van decidir llançar un atac final per a adjudicar-se en l'últim metre el segon triomf consecutiu de l'any, també en el Trofeu Júnior.

Rubén Muñoz i Javi Martínez van anar sens dubte l'equip revelació en la mítica prova de l'Escuderia Baix Empordà. Mostrant un gran ritme en la primera volta pels trams van aconseguir el lideratge des del principi i van anar ampliant el seu avantatge en les quatre primeres especials fins a aconseguir 36 segons de renda sobre els seus principals rivals. En la segona secció se'ls va complicar tot quan després d'un parell ensurts sobre l'asfalt mullat van decidir baixar el ritme, perdent molts segons, fet que els va obligar a jugar-se el ral·li en l'últim sospir. La segona posició final els va deixar un sabor agredolç però conscients que la primera victòria està més a prop.

El jove mexicà Alejandro Mauro, amb l'experimentat copilot Mauro Barreiro a la dreta, va demostrar un bon nivell en la seva primera aparició en el Volant RACC / Trofeu MAVISA. L'integrant de l'escola de pilots del mundialista Xevi Pons va debutar oficialment en el campionat en una cita complicada, però va rodar sempre en posicions de podi, quedant molt prop d'aconseguir el seu primer scratch. Mauro va aconseguir completar les posicions d'honor a més de ser segon en l'apartat reservat als Júnior.

Roger Bergadà, acompanyat una vegada més per Christian Gómez, va seguir amb la seva adaptació al cotxe en la seva primera temporada en el Volant RACC / Trofeu MAVISA malgrat sofrir aquesta vegada problemes de temperatura que van afectar el rendiment del 208, especialment en les seccions de pujada. Amb el quart lloc aconseguit amb el cotxe de la Federació Catalana d'Automobilisme, i el tercer graó entre els Júnior, Roger va sumar uns punts molt importants per a pujar posicions en les dues classificacions.

La fortuna no va estar del costat de Toni Herrerías i Javi Martínez en la segona cita del calendari. Els problemes mecànics que van aparèixer en el seu Peugeot 208 1.2 Pure Tech en el primer tram van condicionar la que podria haver estat una bona actuació del pilot de l'equip Brunet Competition ja que en reenganxar-se en la modalitat súper- ral·li va demostrar el seu excel·lent estat de forma en adjudicar-se dos scratch consecutius.

Mala sort també en aquest ral·li amb base en La Bisbal de Empordà per a Joan Torres i el seu copilot Eric Rodríguez, els qui van patir en primera persona el delicat estat del nou asfalt del temut descens del tram de Els Àngels. En una complicada corba a esquerres van perdre el control del seu vehicle i un toc amb un talús de pedra els va obligar a abandonar..

Classificacions Volant RACC / Trofeu MAVISA

Ral·li Empordà
1.
Aymerich-Bellver (Peugeot 208 1.2 PureTech), 1:09.29.9. 2. Muñoz-Martinez (Peugeot 208 1.2 PureTech), a 1.2. 3. Mauro-Barreiro (Peugeot 208 1.2 PureTech), a 1.16.1. 4. Bergadà-Gomez (Peugeot 208 1.2 PureTech), a 4.34.4.

Pilots Volant RACC / Trofeu MAVISA:
1. Ferran Aymerich, 55 Punts. 2. Ruben Muñoz, 40. 3. Roger Berguedà, 30. 4. Antonio Herrerías, 24. 5. Alejandro Mauro, 18. 6. Joan Torres, 16.

Júnior Volant RACC / Trofeu MAVISA:
1. Ferran Aymerich, 56 Punts. 2. Roger Berguedà, 30. 3. Antonio Herrerías, 24. 4. Joan Torres, 18. 5. Alejandro Mauro, 18.