motorsport

Noticias

Triplet d'Aymerich en el Volant RACC

05/07/2021

En el Ral·li Osona, el pilot gironí aconsegueix un nou triomf en la copa de promoció del RACC que el consolida al capdavant de la classificació

Tercer triomf de la temporada per a Ferran Aymerich en el Volant RACC / Trofeu MAVISA, aquesta vegada en l'exigent i espectacular Ral·li Osona d'aquesta cap de setmana en el qual el pilot gironí va superar a Ruben Muñoz després d'una altra bonica lluita i que el consolida al capdavant del certamen.

El pilot gironí continua amb la seva ratxa triomfal en el Volant RACC / Trofeu MAVISA i va sumar a Vic la tercera victòria consecutiva de la temporada de tres que ha celebrat el certamen. Amb Eric Bellver a la seva dreta, el pilot de Apsa Motorsport va començar la cursa amb mal peu per culpa de problemes de temperatura en el seu Peugeot 208 1.2 Pure Tech que van afectar el rendiment del motor, perdent 15 segons en el primer bucle i amb la incertesa de saber com evolucionaria la jornada. La diferència amb el seu rival es va mantenir tram rere tram fins que va caure la nit i finalment el gironí va poder atacar sense problemes, robant-li en l'últim moment la victòria a Muñoz. Els cinc scratch en les segones passades van sumar punts extra en el seu caseller, dominant a plaer el campionat i també en la categoria Júnior.

De nou van sorprendre positivament la parella formada per Rubén Muñoz i Javi Martínez, els qui van començar el dia amb un ritme molt alt que els va situar en la primera posició del Volant RACC / Trofeu MAVISA fins a arribar a l'equador del ral·li de l'Escuderia Osona. A partir d'aquí i saben que la nit és el seu punt feble van continuar accelerant en el penúltim bucle amb dos scratch més en la seva butxaca, però la renda aconseguida no va ser suficient per a aguantar les tres passades de nit. El temps retallat per Ferran els va deixar finalment en segon lloc, posició que actualment ocupen en la general del certamen.

El jove pilot Toni Herrerías, acompanyat per Javi Martínez en les labors de copilotaje, va viure un Osona dels durs. El de Brunet Competition va començar amb bon peu i després dels tres primers trams es posicionava en una brillant segona posició amb la mira posada en el líder. Però en la repetició pel mític tram de La Trona va aparèixer un problema en el canvi del seu 208 que va derivar en la pèrdua de 3 minuts i mig, enfonsant-se en la classificació. Però Toni no va tirar la tovallola en cap moment i amb un bon ritme i la seva perseverança va anar recuperant posicions fins a arribar al tercer graó del podi final, segon entre els Júnior, que li manté viu en la lluita pel campionat.

A les portes del podi va finalitzar Joan Torres, amb Domenec Castellet a la seva dreta. Després de tenir problemes mecànics amb l'estabilitzadora en el primer bucle i adaptant-se al seu nou copilot, el de l'Escuderia Motor Terrassa es va col·locar en tercer lloc entre els participants del Volant RACC / Trofeu MAVISA durant la tarda. Finalment no va poder controlar els atacs de Ferreries i va finalitzar en la quarta posició final, encara que es va emportar el tercer graó del podi entre els Júnior.

En la mítica prova estiuenca del regional català és on van debutar Enric Borràs i el seu copilot Paloma Cebrián. Millorant els seus registres en les segones passades amb algun crono interessant, els del Motor Club Sabadell van arribar a rodar en posicions de podi a meitat de la prova de Vic. Sense conèixer bé les especials de la tarda, va aconseguir sumar experiència portant el Peugeot 208 1.2 Pure Tech al parc tancat final en una cita molt dura per culpa de la calor.

El pilot becat per la Federació Catalana d'Automobilisme, Roger Bergadà, no va poder rodar a gust per culpa d'un problema mecànic que li va arruïnar la prova, perdent un temps molt difícil de recuperar. Malgrat això, guiat per Christian Gómez, segueix en el podi de la general en la classificació reservada als pilots Júnior.

Classificacions Volant RACC / Trofeu MAVISA

Ral·li Osona:
1.
Aymerich-Bellver (Peugeot 208 1.2 PureTech), 1:21.10.4. 2. Muñoz-Martinez (Peugeot 208 1.2 PureTech), a 14.2. 3. Herrerías-Martínez (Peugeot 208 1.2 PureTech), a 3:54.1. 4. Torres-Campos (Peugeot 208 1.2 PureTech), 4:55.5. 5. Borras-Cebrián (Peugeot 208 1.2 PureTech), a 6:34.2. 6. Bergadà-Gomez (Peugeot 208 1.2 PureTech), a 8:10.6.

Pilots:
1. Ferran Aymerich, 85 Punts. 2. Ruben Muñoz, 62. 3. Antonio Herrerías, 42. 4. Roger Berguedà, 42. 5. Joan Torres, 32. 6. Alejandro Mauro, 18. 7. Enric Borras 14.

Júnior:
1. Ferran Aymerich, 87 Punts. 2. Antonio Herrerías, 45. 3. Roger Berguedà, 44. 4. Joan Torres, 36. 5. Antonio Mauro, 18. 6. Enric Borras, 16.