motorsport

Noticias

Ferran Aymerich campió del Volant RACC

29/11/2021

Després d'un final emocionant en el Ral·li 2000 Viratges la victòria de Ruben Muñoz no va ser suficient i el títol se'l va emportar el pilot gironí

Ferran Aymerich i Enric Bellver són els nous campions de Volant RACC / Trofeu Mavisa. Una intensa baralla amb Ruben Muñoz al final de temporada va portar el títol ala prova final, el Ral·li 2000 Viratges on Ruben Muñoz es va emportar el triomf.

Aquesta temporada havia començat de la millor forma possible per als gironins Ferran Aymerich i Eric Bellver. Tot semblava sota control després de vèncer els quatre primers ral·lis de manera consecutiva, però amb l'abandó en Vidreres se'ls va complicar el campionat. En un 2000 Viratges renovat, amb més de 130 km contra cronòmetre, l'espera va ser llarga, però Ferran i Eric aquesta vegada no van fallar. Amb la calculadora a la mà durant els dos dies de competició els nois de l'equip Apsa van optar per assegurar una posició en el podi i d'aquesta manera coronar-se per fi com a campions de la quarantena tercera edició del Volant RACC / Trofeu Mavisa i també el Júnior i Enric Bellver el de copilots.

En la prova de casa organitzada pel Biela Club Manresa, Rubén Muñoz i el seu copilot Javi Martínez només tenien una carta que jugar: guanyar el ral·li i esperar un possible error dels seus rivals en la lluita pel Volant RACC / Trofeu Mavisa. Ni una petita sortida en la jornada del divendres va aconseguir descentrar-los del seu objectiu i els del Biela van dominar a plaer l'última cita de l'any sumant un total de dotze millors temps, deu d'ells consecutius, que els van valer per a imposar-se amb claredat, encara que això no fos suficient per a aconseguir el trofeu.
Rubén i Javi han completat un final de campionat per a emmarcar.

Joan Torres va sorprendre en la capital del Bages i va mostrar un bon ritme amb el Peugeot 208 1.2 Pure Tech VR. Amb Miguel Lorenzo a les notes, el de l'Escuderia Motor Terrassa va completar una gran actuació amb una millora notable en els temps, arribant fins i tot a marcar l'scratch en l'última especial. Malgrat no puntuar ni bloquejar ja que no ha disputat el mínim de proves necessàries, aquesta segona posició i el triomf entre els Júnior li va deixar amb bon sabor de boca per al futur.

Roger Bergadà va sortir a Manresa amb els deures fets havent assegurat la tercera posició general del Volant RACC / Trofeu Mavisa i la segona entre els Júnior, per la qual cosa el pilot de l'equip de la FCA es va prendre amb calma aquesta llarga prova. Petits contratemps elèctrics no van impedir a Roger i el seu copilot Christian Gómez demostrar un bon ritme de competició i marcar molts cronos en temps de podi per a acabar en quarta la posició final. Bergadà també s'ha emportat el subcampionat entre els Júnior.

Completant la segona part de temporada sobre el fred asfalt dels trams de la Catalunya central, el jove debutant Enric Borràs, amb Paloma Cebrián a les notes, va continuar completant especials i va aconseguir sumar quilòmetres en una prova única, amb un itinerari molt llarg i unes condicions meteorològiques bastant desfavorables, portant la seva 208 al parc tancat final a Manresa.

Joan Bonet, juntament amb Alba Lloveras a la seva dreta, va seguir en els complicats trams del Ral·li 2000 Viratges el seu aprenentatge en la sempre competida copa per a joves pilots del RACC. Va superar els divuit trams d'aquesta llarga cita, que es va disputar majorment de nit, i va acumular experiència per a encarar de la millor manera la següent temporada

 

Classificacions RACC / Trofeu MAVISA

Ral·li 2000 Viratges
1.
Muñoz-Martínez (Peugeot 208 1.2 Puretec), 1:37.23.8. 2. Torres-Lorenzo (Peugeot 208 1.2 Puretec), a 32.9. 3. Aymerich-Bellver (Peugeot 208 1.2 Puretec), a 54.0. 4. Bergadà-Gómez (Peugeot 208 1.2 Puretec), a 1:42.9. 5. Borras-Cebrián (Peugeot 208 1.2 Puretec), a 5:55.5. 6. Bonet-Lloveras (Peugeot 208 1.2 Puretec), a 13:16.9.

Pilots Volant RACC / Trofeu MAVISA:
1.
Ferran Aymerich, 157 Punts. 2. Ruben Muñoz, 148. 3. Roger Bergadà 104. 4. Enric Borràs, 64. 5. Antonio Herrerías, 60. 6. Joan Torres, 32. 7. Joan Bonet, 28. 8. Alejandro Mauro, 18.

Copilts Volant RACC / Trofeu MAVISA:
1.
Eric Bellver, 157 Punts. 2. Javi Martínez, 148. 3. Christian Gomez, 104. 4. Paloma Cebrián, 64. 5. Javier Martínez, 60. 6. Eric Rodriguez, 32. 7. Alba Lloveras, 28. 8. Mauro Barreiro, 18.

Júnior Volant RACC / Trofeu MAVISA:
1.
Ferran Aymerich, 171 Punts. 2. Roger Bergadà, 119. 3. Enric Borràs, 73. 4. Antonio Herrerías, 66. 5. Joan Torres, 36. 6. Joan Bonet, 32. 7. Alejandro Mauro, 18.