motorsport

Noticias

RallySprint RACC: La cursa solidària que tanca la temporada de ral·lis

01/12/2021

Es disputarà el 12 de desembre al Circuit de Barcelona-Catalunya. Part de la recaptació de les inscripcions es destinarà a la Marató de TV3. Puntuarà per al Trofeu de Catalunya de Rallysprints d'asfalt i inclourà dues passades de reconeixement el dissabte 11 de desembre.

Barcelona, 1 de desembre de 2021.– Tot està pràcticament a punt de cara al 2n RallySprint RACC, la prova oberta a les modalitats de velocitat i regularitat que se celebrarà el diumenge 12 de desembre al Circuit de Barcelona-Catalunya. El programa reserva el dissabte 11 per a les verificacions i per a les dues passades de reconeixement que podran fer tots els participants.

La prova serà puntuable per al Trofeu de Catalunya de Rallysprints d'asfalt i comptarà amb un recorregut de 34,95 quilòmetres cronometrats, que s'obtindran després de tres passades per un tram de 11,65 km. El traçat d'aquest tram inclou una part del circuit de velocitat i també alguns vials, carreteres de servei i altres espais que formen part de la instal·lació, amb modificacions respecte al que es va dissenyar en la primera edició.

Les inscripcions segueixen obertes fins al divendres 3 de desembre. Amb capacitat per a 80 vehicles, els pilots i copilots que formalitzin la participació disposaran a partir de les 12.30h del dissabte de set hores per a recollir acreditacions, documentació, passar la verificació administrativa i tècnica i fer els reconeixements (de les 14.15 hores a les 18.00 hores, màxim dues passades). Es publicarà la llista d'autoritzats a prendre la sortida a les 20.30 hores.

La matinal de curses del Circuit de Barcelona-Catalunya començarà a les 9.30 hores del diumenge 12. Els horaris de sortida de cada tram seran els següents: Tram 1 (9.30h), Tram 2 (10.12h) i Tram 3 (12.19h), amb el final previst a partir de les 14.11 hores. La publicació de resultats serà a les 16.00 hores i el parc tancat s'obrirà a les 16.30 hores. Es lliuraran trofeus als tres primers classificats en les modalitats Ral·li (velocitat), Regularitat Súper Sport, Regularitat Sport i al vencedor del Volant RACC-Trofeu Mavisa.

Aquesta serà la segona edició del RallySprint RACC. El 2020 la prova es va concentrar en un sol dia i a porta tancada a causa de la situació sanitària. Els guanyadors van ser Miguel Díaz Aboitiz-Diego Sanjuan (Škoda Fabia Rallye 2 Evo), en velocitat; José Luis Moreno-Isidre Noguera (BMW E30), en Regularitat Súper Sport, i Carles Miró-Ivan Matavacas (Porsche 911 SC), en Regularitat Sport.

El 2020, amb l'objectiu d'ajudar a combatre la pandèmia, l'organització va cedir part dels ingressos recaptats en concepte d'inscripció a la Marató de TV3, dedicada a finançar 36 projectes de recerca sobre la covid-19. Aquesta segona edició també contribuirà a la Marató de TV3, destinada enguany a la salut mental.

Amb el 2n RallySprint RACC-Circuit de Barcelona-Catalunya, els participants d'aquesta prova en format de ral·li tornaran a rodar en la pista, igual que el 1993 i 1995 quan el Circuit va formar part del recorregut del RallyRACC del mundial de ral·lis.