motorsport

Noticias

El RACC presenta en el RallySprint RACC el primer cotxe 100% elèctric que participa en un rally al nostre país

12/12/2021

La presentació, en la qual han participat el president del RACC, Josep Mateu, i el pilot i copilot del cotxe, Sergi Pérez Benítez i Lorena Romero, ha tingut lloc aquest matí en el Circuit de Barcelona-Catalunya

Circuit de Barcelona-Catalunya, 12 de desembre de 2021.- El RACC ha presentat avui el primer cotxe 100% elèctric que participa en un rally al nostre país, durant la celebració del 2n RallySprint RACC-Circuit de Barcelona-Catalunya.

Aquesta iniciativa s'emmarca dins de les accions que el RACC està impulsant per a contribuir a la millora del medi ambient, també en l'àmbit de l'esport del motor. Per al Club, aquest és un primer pas, al qual han de seguir molts més, per a augmentar la presència dels vehicles elèctrics i zero emissions en les diferents competicions que se celebren al nostre país.

L'Opel Corsa e-Rally, que corre aquest cap de setmana al RallySprint RACC, compta amb un motor elèctric síncron amb una potència de 100 kW (136 CV) i 260 Nm de par motor, alimentat per una bateria d'ions de liti de 50 kWh i amb tracció davantera. Aquest 2021, l'Opel Corsa e-Rally ha format part de la flota de vehicles participants en la ADAC Opel e-Rally Cup alemanya, la competició que ha iniciat l'electrificació del món dels ral·lis.

El pilot RACC Sergi Pérez Benítez que, juntament amb la copilot Lorena Romero García corre amb l'Opel Corsa e-Rally, aquest any amb només 17 anys s'ha proclamat Campió Júnior de la Copa de Catalunya de Promoció, i és una de les promeses catalanes dels ral·lis.

Josep Mateu: "En el RACC sempre estem treballant en la innovació per a oferir solucions amb les quals millorar la mobilitat. En aquesta ocasió presentem un vehicle de ral·lis cent per cent elèctric en la festa esportiva de final de temporada, un fet important ja que mostra la direcció cap a on apunta el futur". La participació de l'Opel Corsa e-Ral·li en el 2n RallySprint RACC–Circuit de Barcelona-Catalunya ha estat possible gràcies al RACC, Sports&You i Opel Sauter, Concessionari Oficial Opel a Terrassa i Sant Cugat.

RallySprint RACC-Circuit de Barcelona-Catalunya
Aquest diumenge se celebra el 2n RallySprint RACC, una prova puntuable per al Trofeu de Catalunya de Rallysprints d'asfalt que té un recorregut de 34,95 quilòmetres cronometrats. La prova consisteix en tres passades per un tram d'11,65 km que inclou una part del circuit de velocitat i també alguns vials, carreteres de servei i altres espais que formen part de la instal·lació del Circuit de Barcelona-Catalunya. La prova compta amb 77 inscrits que hi participaran al llarg del dia d'avui.

Es  tracta d'una prova solidària, ja que l'organització cedirà part dels ingressos recaptats a la Marató de TV3, enguany dedicada a la salut mental. L'any passat, la primera edició del RallySprint RACC també va col·laborar en la lluita contra la pandèmia.