motorsport

Noticias

Salou tornarà a ser el nucli central del Rally Catalunya Històric

02/03/2022

• 8 i 9 d’abril, 6a edició puntuable per al Campionat de Catalunya • Obertes les inscripcions fins al dia 31 de març

Salou (Tarragona), 2 de març de 2022.– La sisena edició del Rally Catalunya Històric, competició de regularitat per a automòbils clàssics que des de 2017 organitza ininterrompudament el RACC i que es disputarà aquest any els dies 8 i 9 d'abril, ha presentat el seu cartell oficial. En aquesta edició el Rally Catalunya Històric compta amb el patrocini de la marca de pneumàtics Pirelli, que enguany celebra els 150 anys d'existència.

Aquesta prova, una de les poques que en els darrers dos anys ha pogut disputar-se malgrat la pandèmia, tornarà a tenir la sortida i l'arribada diàries a Salou, l'autèntica capital dels ral·lis en ser la seu de dues grans proves: El ral·li de velocitat per a vehicles de darrera generació i el de regularitat per a automòbils clàssics amb pedigrí. La prova serà puntuable per segona vegada consecutiva per al Campionat de Catalunya de Regularitat per a Clàssics i Legend.

L'itinerari està pràcticament definit i tindrà un recorregut aproximat de 150 quilòmetres de regularitat controlada en carretera tancada, dels prop de 450 de què constarà l'itinerari. Com en les darreres edicions, un dels punts més apreciats pels participants és que l'itinerari està distribuït en una bona part dels trams que s'utilitzen en el RallyRACC del Campionat del Món, com són les especials Riudecanyes, Querol, el Montmell o Pratdip. Tots els inicis i finals d'etapa tindran com a epicentre el passeig Jaume I de Salou i el dissabte hi haurà un reagrupament a Santa Coloma de Queralt.

La sortida es donarà a les 17 hores del divendres 8 d'abril i la primera etapa es clourà a partir de les 21.30 hores després de disputar-se 3 trams de regularitat. La segona i darrera etapa s'iniciarà a les 9.30 hores del dissabte 9 d'abril i després de 7 proves de regularitat finalitzarà a les 18 hores.

El ral·li està obert a participants amb vehicles construïts entre 1947 i 1995 que s'inscriguin en alguna de les tres modalitats convocades: Regularitat (55 km/h), Regularitat Sport (70 km/h) i les categories Legend RS i Legend. El preu dels drets d'inscripció és de 525 €. Tota la informació actualitzada del Rally Catalunya Històric es pot consultar al web oficial de la competició: www.rallycatalunyahistoric.com.

Els guanyadors de les cinc edicions disputades del Rally Catalunya Històric han estat Carles Miró-Ivan Matavacas (Porsche 911 SC) els anys 2021 i 2017; l'equip belga Ruben Maes-Michel Périn (Porsche 914/6) el 2020; Salvador Cañellas-Carles Jiménez (Seat 124 Especial 1800) l'any 2019; i Josep Viaplana-Carles Jiménez (Seat Ibiza 1.5 GLX) el 2018.