motorsport

Noticias

Primera jornada del 6è Rally Catalunya Històric

08/04/2022

- Un total de 48 equips han pres la sortida des del Passeig Jaume I de Salou - Els participants recorreran 430 km dels quals 144,81 són de regularitat - 80 equips en la reunió de cotxes clàssics de l'etapa del dissabte

Salou (Tarragonès), 8 d'abril de 2022. Un total de 48 equips, distribuïts en les categories Regularitat (31), Regularitat Sport (9) i Legend (8), han pres la sortida des del podi situat al Passeig Jaume I de Salou per disputar la 6a edició del Rally Catalunya Històric. Aquesta prova és de regularitat per a automòbils clàssics, puntua per al Campionat de Catalunya i està organitzada pel RACC, en col·laboració amb el Patronat Municipal de Turisme de Salou i el patrocini de Pirelli. La prova finalitzarà demà dissabte a partir de les 18 hores.

Especialistes i igualtat

Entre els 48 equips participants hi ha una àmplia representació dels millors especialistes de la modalitat de regularitat per a clàssics. Si bé en una prova d'aquestes característiques no hi ha un favorit clar perquè sempre hi ha una gran competència, en la llista destaca la parella guanyadora de la passada edició, Carles Miró-Ivan Matavacas (Porsche 911 SC), que de ben segur haurà de lluitar amb els seus a priori principals rivals, Juan Pedro García-Sergi Giralt (Autobianchi A-112 Abarth), segons el 2021, i amb el duo líder de SEAT Históricos, Josep Maria Bardolet-Carles Jiménez (SEAT 124 Especial 2000), que en l'edició anterior van acabar tercers després de batallar pel triomf fins a l'últim moment. SEAT Históricos torna a presentar una nombrosa formació, amb sis cotxes. A destacar també els millors equips de la categoria Sport (mitjana més elevada), amb José Luis Moreno-Isidre Noguera (BMW 320i E30), guanyadors fa un any, com a caps de llista.

10 trams en dues etapes

Al costat dels tres trams que es disputen avui: Gavadà (14,36 km), Pratdip (20,34 km) i Riudecanyes (16,59 km), cal sumar les set especials que es correran en l'etapa de demà: Duesaigües (16,33 km), El Pont d'Armentera (21,66 km), Vallespinosa (5,80 km), Savallà-Conesa (13,90 km), Querol (16,04 km), Pontons (5,92 km) i El Montmell (13,87 km), amb un total de 144,81 km de regularitat controlada en carretera tancada al trànsit. El Passeig Jaume I de Salou és el gran centre neuràlgic del ral·li i el lloc on s'ha iniciat avui la primera etapa de cursa, la qual finalitzarà a partir de les 21.30 hores.

La segona etapa es correrà demà dissabte, 9 d'abril, entre les 9.30 i les 18 hores, amb un reagrupament a Santa Coloma de Queralt. Paral·lelament a aquesta segona jornada de ral·li, un total de 80 equips participaran en la reunió de cotxes clàssics que també tindrà com a epicentre el Passeig Jaume I de Salou. Aquests equips realitzaran un recorregut opcional de 60 km i prendran la sortida des del mateix podi del ral·li. D'aquesta manera, 130 cotxes clàssics aportaran un magnífic aspecte al parc de sortida.

El 6è Rally Catalunya Històric compta amb el patrocini de la marca de pneumàtics Pirelli, que enguany celebra els seus 150 anys d'existència. Les tres categories en que es distribueixen els participants són Regularitat Sport (mitjanes fins a 70 km/h), Regularitat (mitjanes fins a 55 km/h) i Legend FCA (només exhibició).