motorsport

Noticias

Torres guanya a Valls i se situa líder del Volant RACC

02/05/2022

Sis participants de la copa de promoció de RACC van prendre la sortida en la primera cita d'una temporada que s'espera molt competitiva i amb joves pilots de nivell

Joan Torres i el seu copilot Miquel Lorenzo es van emportar la victòria en la primera cita de la quarantena quarta edició del Volant RACC / Trofeu Mavisa, disputada en la localitat tarragonina de Valls. Sis pilots van prendre la sortida en aquesta primera cita aconseguint tots ells finalitzar la prova.

L'únic equip de la present temporada amb experiència en aquesta copa de promoció, Joan Torres, va saber aprofitar-la per a imposar un ritme molt elevat des del primer tram, aconseguint un avantatge de més de 30 segons en finalitzar els tres primers. A partir d'aquí Torres va saber gestionar la prova de manera impecable, però sense baixar el rendiment com bé demostren els sis millors registres aconseguits, tres d'ells en les segones passades, que li donaven uns punts extra per a començar l'any liderant el campionat.

En segona posició es van classificar el primer dels cinc debutants del certamen, Sergi Pérez. A dues setmanes de complir la majoria d'edat i acompanyat a la seva dreta per l'experimentat Isaac Pujol, el pilot becat per la Federació Catalana d'Automobilisme a l'ésser l'actual campió del Trofeu Júnior, va aconseguir superar un petit contratemps al primer bucle per a demostrar el seu talent. Pérez va ser l'únic a seguir el ritme dels líders, anotant-se quatre scratch que li servien per a sumar més punts al seu compte en un debut gairebé perfecte.

Un altre dels joves debutants en el Volant RACC / Trofeu Mavisa al Ral·li Ciutat de Valls era Joan Sabater. Amb Gerard Taberner en les funcions de copilot, el pilot de l'estructura de ASM Motorsport va rodar sempre en posicions de podi i va marcar registres molt destacables, arribant a signar el millor temps en el tècnic tram de Les Pobles. A mesura que va anar avançant la prova es va trobar còmode en la tercera posició, finalitzant amb gairebé 50 segons de marge sobre el següent classificat, aconseguint un bon resultat en la seva estrena.

Guillem Orriols, també ha optat per disputar el Volant RACC / Trofeu Mavisa després d'una breu presa de contacte amb el món de les carreres durant la temporada passada. Amb Christian Gómez de copilot, el fill del conegut campió català de l'especialitat es va anar adaptant al pilotatge del Peugeot 208 1.2 Pure Tech i es va emportar bones sensacions per a afrontar la següent cita amb més garanties.

Aleix Arcarons fent equip amb Carles Cortés i comptant amb l'assistència de Jimy Motorsport, el de l'Escuderia Motor Terrassa va continuar sumant quilòmetres i experiència amb el 208. La lluita amb Orriols durant tota la jornada va ser molt bonica però finalment li van faltar una mica menys de 10 segons per a vèncer al d'osona.

El jove Gerard Julià encarava en la localitat de Valls el que va ser la seva segona prova en el món dels ral·lis, primera en el Volant RACC / Trofeu Mavisa. La seva evolució va ser d'allò més correcta tenint en compte la seva poca experiència, estant prop dels seus rivals en moltes de les especials, encara que el seu temps final es va veure deslluït pel contratemps mecànic en els darrers trams.

Classificacions Volant RACC / Trofeu MAVISA

Ral·li Ciutat de Valls
1. Torres-Lorenzo (Peugeot 208 1.2 Puretec), 01:00.00.5. 2. Pérez-Pujol ((Peugeot 208 1.2 Puretec), a 29.0. 3. Sabater-Taberner (Peugeot 208 1.2 Puretec), a 1.21.3. 4. Orriols-Gómez (Peugeot 208 1.2 Puretec), a 2.10.06. 5. Arcarons-Cortes (Peugeot 208 1.2 Puretec), a 2.20.3. 6. Julià-Ibañez (Peugeot 208 1.2 Puretec), a 10.09.6.

Pilots Volant RACC / Trofeu MAVISA:
1. Joan Torres, 30 Punts. 2. Sergi Pérez, 21. 3. Joan Sabater, 18. 4. Guillem Orriols, 16. 5. Aleix Arcarons, 14. 6. Gerard Julià, 12.

Júnior Volant RACC / Trofeu MAVISA:
1. Joan Torres, 25 Punts. 2. Sergi Pérez, 21. 3. Joan Sabater, 18. 4. Guillem Orriols, 16. 5. Gerard Julià, 12.