motorsport

Noticias

Joan Sabater nou líder del Volant RACC

30/05/2022

Gran Victoria de Sabater en el Ral·li Empordà després d'una bonica baralla que li situa al capdavant del certamen absolut i dels Júnior

El jove Joan Sabater i el seu copilot Gerard Taberner van ser els brillants vencedors del Ral·li Empordà, segona cita de la temporada del Volant RACC / Trofeu Mavisa. La baralla en terres gironines va ser espectacular amb els tres primers classificats separats per menys de 20 segons i amb nou líder en el certamen.

Conscient de la importància de sortir per totes des de la primera especial, el pilot d'ASM Motorsport Joan Sabater va atacar ja en el primer bucle i es va situar en la lluita pel lideratge. Però va esser en el segon on, emportant-se tots els escratx possibles, va certificar el seu primer triomf, també entre els Júnior, sumant els punts necessaris per a situar-se com a nou líder del Volant RACC / Trofeu Mavisa.

Amb els 18 anys acabats de complir, Sergi Pérez Jr. va repetir la segona posició del Ral·li Ciutat de Valls. Copilotat per Isaac Pujol, el pilot de l'equip becat per la FCA va demostrar el seu bon nivell i va lluitar durant tot el dia per les posicions de cap. Finalment li van faltar 8.7" per a aconseguir la victòria en aquesta competida copa de promoció, arribant a les proves de terra amb ganes de més.

El primer vencedor d'aquesta temporada en el Volant RACC / Trofeu Mavisa, Joan Torres, va ocupar el tercer graó del podi final en la localitat de La Bisbal d'Empordà. Amb Miquel Lorenzo a la seva dreta, el de l'Escuderia Motor Terrassa es va veure obligat a gestionar els pneumàtics, fet que li va condicionar especialment la segona meitat de la prova. Va arribar a liderar en el primer bucle, encara que finalment va descendir fins al tercer lloc.

Bona progressió la mostrada per Aleix Arcarons i Carles Cortés, que van finalitzar a les portes del podi. En la seva segona aparició en el Volant RACC / Trofeu Mavisa, el debutant va signar uns temps d'allò més interessants pilotant el Peugeot 208 1.2 Pure Tech, situant-se diverses vegades entre els tres primers, un resultat molt positiu en la seva segona aparició en el Volant.

El top cinc final ho van completar Guillem Orriols i el seu copilot Christian Gómez. Malgrat ser el seu quart ral·li, el segon en el certamen del RACC, es van mostrar molt contents amb la progressió realitzada al volant del 208 i treballaran de valent per a millorar encara més en els tres mesos que resten per a la següent cita, que ja serà sobre terra.

Inici complicat en la cita gironina per a la parella formada per Gerard Julià i Jan Ibáñez, que van acusar la forta calor que va posar les coses difícils a les joves promeses. Van carregar piles en l'equador del ral·li i van muntar rodes noves, mostrant una clara millora dels temps en les segones passades per a classificar-se en el sisè lloc final.

Un altre dels pilots que porten pocs ral·lis a la seva esquena és Joan Bonet, qui es va apuntar en la prova de casa amb Aniol Regincós a la seva dreta. El de l'Escuderia Baix Empordà va continuar millorant al volant del Peugeot i va arribar a la capital del Empordà en la setena posició entre els del Volant RACC / Trofeu Mavisa.

 

Classificacions Volant RACC / Trofeu MAVISA

Ral·li Empordà
1. Sabater-Taberner (Peugeot 208 1.2 Puretec), 01:05.49.5. 2. Pérez-Pujol ((Peugeot 208 1.2 Puretec), a 8.7. 3. Torres-Lorenzo (Peugeot 208 1.2 Puretec), 19.8. 4. Arcarons-Cortes (Peugeot 208 1.2 Puretec), a 1.07.7. 5. Orriols-Gómez (Peugeot 208 1.2 Puretec), a 1.25.0. 6. Julià-Ibañez (Peugeot 208 1.2 Puretec), a 2.45.1. 7. Bonet-Regincos (Peugeot 208 1.2 Puretec), a 3.07.3.

Pilots:
1. Joan Sabater, 47 Punts, 2. Joan Torres, 45. 3. Sergi Perez, 45. 4. Guillem Orriols, 30. 5. Aleix Arcarons, 30. 6. Gerard Julià, 24. 7. Joan Bonet, 10.

Copilots:
1. Gerard Taberner, 47 Punts. 2. Miquel Lorenzo, 45. 3. Isaac Pujol, 45. 4. Christian Gómez, 30. 5. Carles Cortes, 30. 6. Jan Ibañez, 24. 7. Aniol Regincós, 10.

Júnior:
1. Joan Sabater, 47 Punts. 2. Joan Torres, 45. 3. Sergi Perez, 45. 4. Guillem Orriols, 32. 5. Gerard Julià, 28. 6. Joan Bonet, 12.