motorsport

Noticias

Victoria i lideratge en el Volant RACC per a Sergi Pérez

05/09/2022

El jove pilot català es va emportar un merescut triomf en la primera cita sobre terra de la temporada disputada en Cervera

El Volant RACC / Trofeu Mavisa es desplaçava fins a Cervera per a la disputa de la tercera cita de la temporada, primera sobre terra de les set que compte el calendari. La baralla va ser una vegada més apassionant entre les joves promeses de la copa de promoció del RACC. Sergi Pérez va aconseguir el triomf en el Ral·li Memorial Abel Puig, sortint de la cita ilerdenca com a nou líder.

En la prova organitzada per WRC Management, amb base en la localitat lleidatana de Cervera, va haver-hi un clar dominador. El jove pilot becat per la Federació Catalana d'Automobilisme, Sergi Pérez Jr., va aconseguir la seva primera victòria en la copa de promoció del RACC. En una superfície en la qual es troba molt còmode, com ho demostra el ple de scratch que va aconseguir al costat de l'experimentat Isaac Pujol a les notes. Aquest triomf col·loca a Sergi en el capdavant del Volant RACC / Trofeu Mavisa i torna a situar el cognom Pérez en el més alt del campionat gairebé 30 anys després que ho fes el seu pare.

Una altra jove promesa dels ral·lis com és Joan Sabater continua mostrant-se com a ferm candidat al títol final gràcies a una regularitat exemplar en els seus resultats. Copilotat per Gerard Taberner, el de ASM Motorsport no va baixar en cap moment del segon lloc de la classificació general i es va quedar molt prop de signar un scratch. Els punts aconseguits en aquesta tercera cita del trofeu, marcada per les canviants condicions meteorològiques, el mantenen viu en la lluita pel lideratge de l'històric certamen.

El tercer calaix del podi final va anar a parar en mans de la parella formada per Aleix Arcarons i Javi Martínez, molt ràpids en els camins de terra lleidatans, encara que van acabar amb un sabor agredolç després de superar un dia molt complicat. Un petit error en una zona difícil de l'últim tram va derivar en un cop que a punt va estar d'allunyar-los de la tercera posició, però la velocitat sobre terra dels integrants de l'Escuderia Motor Terrassa va quedar patent amb registres molt interessants que evidencien un gran progrés en la seva primera temporada en el Volant RACC / Trofeu Mavisa.

El jove pilot Gerard Julià, amb Jan Ibáñez a la seva dreta, continua incrementant el seu ritme dia a dia i va rodar amb solidesa en el seu retrobament amb el Peugeot 208 1.2 Pure Tech. En el primer ral·li de terra de la seva vida, Gerard va mostrar la seva evolució millorant notablement els registres en les segones passades pels llargs trams de la província de Lleida. Aquesta quarta posició suposa el seu millor resultat en el que va de temporada i els fa pujar una posició en la general del campionat.

Després de sorprendre a tots amb el seu bon ritme en les dues proves inicials sobre asfalt, Joan Torres i Miquel Lorenzo no van tenir el seu millor dia a Cervera. Després de patir una petita sortida en el primer tram que va deixar el seu Peugeot aturat molt temps, van intentar remuntar, però no ho van tenir fàcil. Primer els problemes mecànics derivats del cop i després algun error de pilotatge els van costar massa segons. En l'últim bucle ja estaven en temps de podi entre els del Volant RACC / Trofeu Mavisa i això els dona motivació per a encarar amb optimisme la següent prova, també sobre terra, en la localitat gironina de Vidreres.

 

Classificacions Volant RACC / Trofeu MAVISA

Memorial Abel Puig
1. Pérez-Pujol (Peugeot 208 1.2 Puretec), 59.38.7. 2. Sabater-Taberner (Peugeot 208 1.2 Puretec), a 45.3. 3. Arcarons-Martínez (Peugeot 208 1.2 Puretec), a 2.02.1. 4. Julià-Ibañez (Peugeot 208 1.2 Puretec), a 4.42.1. 5. Torres-Lorenzo (Peugeot 208 1.2 Puretec), a 7.04.3.

Pilots:
1. Sergi Perez, 71 Punts. 2. Joan Sabater, 68. 3. Joan Torres, 59. 4. Aleix Arcarons, 48. 5. Gerard Julià, 40. 6 .Guillem Orriols, 30. 7. Joan Bonet, 10.

Copilots:
1. Isaac Pujol, 71 Punts. 2. Gerard Taberner, 68. 3. Miquel Lorenzo, 59. 4. Jan Ibañez, 40. 5. Christian Gómez, 30. 6. Carles Cortes, 30. 7. Javi Martínez, 18. 8. Aniol Regincós, 10.

Junior:
1. Sergi Pere, 71 Punts. 2. Joan Sabater, 68. 3. Joan Torres, 61. 4. Gerard Julià, 46. 5. Guillem Orriols, 32. 6. Joan Bonet, 12.