motorsport

Noticias

Sergi Pérez i Isaac Pujol campions del Volant RACC 2022

14/11/2022

La victòria en el Ral·li Ciutat de Tàrrega, penúltima cita de la copa de promoció del RACC, els va donar matemàticament el titulo i és el pilot més jove en aconseguir-ho

Mancant una prova perquè finalitzi el Volant RACC / Trofeu MAVISA 2022, el pilot revelació del certamen, Isaac Pujol, s'ha proclamat campió al aconseguir la victòria, la tercera de la temporada, en el Ral·li Ciutat de Tàrrega. Pujol és també campió Júnior, mentre que Isaac Pujol ho és de copilots.

El jove pilot Sergi Pérez Jr. va completar a Tàrrega una temporada gairebé perfecta que li ha portat a coronar-se campió del Volant RACC / Trofeu Mavisa 29 anys després que ho fes el seu pare, sent el pilot més jove a aconseguir-ho. Amb Isaac Pujol a les notes, el becat per la FCA va realitzar una actuació sense errades, amb un ple de scratch, aconseguint el seu tercer triomf de l'any. El barceloní es va mostrar molt satisfet de la temporada realitzada, amb una notable evolució que li porta ja a pensar en els següents desafiaments.

La segona posició en aquesta bonica prova amb base en la capital de l'Urgell va anar a parar en mans de Joan Sabater i el seu copilot Gerard Taberner. Refent-se de la seva sortida de carretera en el RallyRACC, els d'ASM Motorsport van acusar una petita fallada mecànica que els va impedir estar més amunt. No van poder lluitar per a arrabassar-li el triomf a Sergi però la constància els va recompensar amb la segona posició final, sumant el seu cinquè podi en el Volant, recuperant així mateix la segona plaça en el campionat.

Gerard Julià continua demostrant una gran progressió al llarg del seu primer any en el Volant RACC / Trofeu MAVISA i va començar amb bon peu en el ral·li de l'Escuderia Tàrrega. Amb Jan Ibáñez a la seva dreta, el pilot de Matadepera es va situar segon en la classificació general però un petit recte en el tram B li va apartar momentàniament del podi. Sense rendir-se i rodant en temps pròxims al capdavant, Gerard va aconseguir remuntar i malgrat quedar-se el cotxe parat en l'últim tram va poder salvar el seu segon podi consecutiu.

Aleix Arcarons, amb Javi Martínez en el baket de la dreta, va finalitzar a les portes del podi en la tercera i última cita sobre terra del calendari del Volant RACC / Trofeu MAVISA. Una petita avaria mecànica que feia parar el cotxe en repetides ocasions va perjudicar la parella de Jimy Motorsport, cedint temps enfront dels seus rivals. Una vegada solucionat el problema però amb una penalització de més de 2 minuts que els apartava del podi, Aleix i Javi van canviar la filosofia per a portar el cotxe sencer a meta.

Després del seu triomf en el passat RallyRACC, Joan Torres i Miguel Lorenzo van veure truncat el seu ral·li ja en la primera especial del dia per culpa d'un petit cop que va danyar una ròtula. Sense opcions a aconseguir un bon resultat, el de la Escuderia Motor Terrassa va decidir reenganxar-se i poder comprovar que el seu ritme de carrera era l'adequat, marcant tres segones posicions consecutives que confirmen la bona feina realitzada sobre terra, una superfície en la qual compta amb menys experiència.

Classificacions Volant RACC / Trofeu MAVISA

Ral·li Ciudad de Tàrrega:
1. 
Pérez-Pujol (Peugeot 208 1.2 Pure Tech), 49.27.8. 2. Sabater-Taberner (Peugeot 208 1.2 Pure Tech), a 2.09.9. 3. Julià-Ibañez (Peugeot 208 1.2 Pure Tech), a 4.55.2. 4. Arcarons-Martínez (Peugeot 208 1.2 Pure Tech), a 4.40.6.

Pilots:
1. 
Sergi Pérez 145 Puntos. 2. Joan Sabater, 110. 3. Joan Torres 102. 4. Aleix Arcarons 96. 5. Gerard Julià 93.
6. Guillem Orriols 30. Joan Bonet 24.

Copilots:
1. 
Isaac Pujol, 145 Puntos. 2. Gerard Taberner, 110. 3. Jan Ibañez, 93. 4. Miquel Lorenzo, 77. 5. Javi Martínez, 55. 6. Christian Gómez, 30. 7. Carles Cortes, 30. 8. Xavier Carulla, 25. 9. Igor Diez, 16. 10. Aniol Regincós,
11. Pau Palma, 14.

Junior:
1. 
Sergi Pérez, 145 Puntos. 2. Joan Sabater, 110. 3. Joan Torres, 104. 4. Gerard Julià, 93. 5. Guillem Orriols, 32. 6. Joan Bonet, 28.