motorsport

Noticias

El RallySprint RACC tancarà la temporada esportiva amb la solidaritat com a objectiu

17/11/2022

18 de desembre al Circuit de Barcelona-Catalunya

• Com en les dues edicions anteriors, part de la recaptació de la prova es destinarà a La Marató de TV3
• Hi haurà 2 passades de reconeixement el dissabte 17, i 3 més de cursa el diumenge 18
• La prova serà puntuable per al Trofeu de Catalunya de Rallysprints d'asfalt

Barcelona, 17 de novembre de 2022.– El RACC ha convocat per al diumenge dia 18 de desembre el 3r RallySprint RACC, prova de final de temporada oberta a les modalitats de velocitat i regularitat. Com en les dues anteriors edicions, la cursa se celebrarà al Circuit de Barcelona-Catalunya. El programa preveu que el dissabte dia 17 els participants, tant els de velocitat com els de regularitat, puguin passar les verificacions i fer també dues passades de reconeixement a l'únic tram de què constarà la competició. Les inscripcions s'obren avui i fins al divendres 9 de desembre, amb una capacitat per a 80 vehicles.

El 3r RallySprint RACC serà puntuable per al Trofeu de Catalunya de Rallysprints d'asfalt i comptarà amb un recorregut d'aproximadament 36 quilòmetres cronometrats, que s'obtindran després de fer les tres passades a un únic tram de prop de 12,00 km. Com ja és norma, el traçat del tram inclou una part del circuit de velocitat, però també alguns dels vials i carreteres internes de servei, així com altres espais de la instal·lació, naturalment amb modificacions respecte al disseny de les dues temporades anteriors.

Els pilots i copilots que figurin en la llista d'inscrits disposaran de 7 hores, a partir de les 12:30 hores del dissabte 17, per recollir la documentació i les acreditacions, passar la verificació administrativa i tècnica, i fer com a màxim dues passades al tram de reconeixement, en aquest cas entre les 14.15 i les 18.00 hores. La llista d'autoritzats que hi podran participar es publicarà a les 20.30 hores d'aquell mateix dia.

La sortida oficial del primer participant es donarà a les 9.30 hores del diumenge 18. Els horaris de les tres passades seran els següents: Tram 1 a les 9.39h, Tram 2 a les 11.48h, i Tram 3 a les 13.57h, amb el final previst a partir de les 14.15 hores. La publicació de resultats serà a les 16.00 hores i els premis es repartiran en el mateix indret a les 16:15 hores. El parc tancat s'obrirà a les 16.30 hores.

Es lliuraran trofeus als tres primers classificats en les modalitats Ral·li (velocitat), Regularitat (mitjana de 55 km/h), Regularitat Sport (mitjana de 70 km/h) i al vencedor dels participants inscrits amb un vehicle del Volant RACC-Trofeu Mavisa.

Com cada any, el RallySprint RACC serà solidari amb La Marató de TV3, ja que l'organització cedeix part dels ingressos recaptats en la inscripció a la iniciativa de TV3, dedicada aquest any a finançar projectes de recerca per combatre les malalties cardiovasculars.

Les dues anteriors edicions del RallySprint RACC van tenir com a guanyador el mateix pilot, el madrileny Miguel Díaz-Aboitiz, el 2020 amb el copilot Diego Sanjuan i el 2021 amb Enrique Medina, ambdues temporades amb un Škoda Fabia Rally2 Evo. En els apartats de regularitat, els guanyadors en el promig més alt (Sport) van estar José Luis Moreno-Isidre Noguera (BMW E30), tant el 2020 com el 2021. Pel que fa al promig més baix (Regularitat) els primers classificats van ser Carles Miró – Ivan Matavacas (Porsche 911 SC) el 2020 i Francesc Segú – Miquel Molist (VW Golf GTI 16V) el 2021.