motorsport

Noticias

85 inscrits en el RallySprint RACC – Circuit de Barcelona–Catalunya

16/12/2022

• Aquest diumenge, 18 de desembre, en el Circuit de Barcelona-Catalunya • Part de la recaptació de la prova es destinarà a La Marató de TV3 • Hi haurà 2 passades de reconeixement el dissabte 17 i 3 més de cursa el diumenge 18 • La prova puntuarà per al Trofeu de Catalunya de Rallysprints d'asfalt

Barcelona, 16 de desembre de 2022.– El RACC ja té dissenyat el tram cronometrat en el qual es disputarà el 3r RallySprint RACC – Circuit de Barcelona-Catalunya, competició que se celebrarà en les instal·lacions de la pista catalana aquest diumenge 18 de desembre. La prova compta amb una gran inscripció, 85 equips, distribuïts en les modalitats de Velocitat (66 cotxes), Regularitat Sport (9) i Regularitat (10). El 3r RallySprint RACC – Circuit de Barcelona–Catalunya puntua per al Trofeu de Catalunya de Rallysprints d'asfalt.

El dissabte dia 17 tots els participants, tant els de velocitat com els de regularitat, passaran les verificacions administratives i tècniques i podran realitzar dues passades de reconeixement a l'únic tram de què constarà la competició. Aquesta especial tindrà 12,250 km de longitud, al qual el diumenge s'hi donaran tres passades, per tant el ral·li esprint constarà d'un total de 36,750 km cronometrats. El tram utilitza determinats sectors del circuit de velocitat però també carreteres de servei i altres espais de la instal·lació, amb sensibles modificacions respecte al disseny utilitzat en les dues temporades anteriors.

La prova final del calendari 2022
Com en les dues anteriors edicions, importants noms s'han inscrit en aquesta prova de final de temporada. En velocitat destaca la presència de quatre Škoda Fabia Rally2 Evo i R5, un d'ells conduït per l'únic guanyador de què consta el palmarès de la prova, el pilot madrileny Miguel Díaz-Aboitiz, copilotat per Jordi Hereu. Amb aquest vehicle també hi sortiran Alejandro Mauro–Diego Sanjuán, Conrado Ávila–Javier Moreno i Eduard Viñolas–Isaac Borrell.

També destaquen altres noms habituals als ral·lis de la zona, com Pau de les Heras–Gerard Alsina (Mitsubishi Lancer Evo VI), Jordi Ventura–Josep Autet (VW Golf GTI 16V) i Joan Riberas-Joan Circuns (Porsche 997). Cal afegir en aquesta llista al guanyador del Volant RACC 2022, Sergi Pérez–Lorena Romero (Peugeot 208 Rally4) i a l'equip 100% femení englobat en el programa Dona GAS de la FCA, amb el suport del RACC, format per Ares Lahoz–Marta Ylla (Peugeot 208 1.2 Puretech VR).

En els apartats de Regularitat dos són els equips favorits: Carles Miró–Ivan Matavacas (Porsche 911 SC) i Francesc Segú–Miquel Molist (VW Golf GTI 16V), guanyadors en aquesta modalitat en les dues edicions disputades. Quant a Regularitat Sport, també són dos els equips que sobresurten en la llista: José Luis Moreno–Isidre Noguera (BMW 320i), vencedors en aquesta categoria els dos anys previs, i Albert Rosa–Jan Rosa (Peugeot 205 GTI 1.9).

Un programa intens de 5 hores
La sortida oficial del primer participant serà a les 9:30 hores. Les tres passades al tram tindran lloc a les 9:39h, 11:48h i 13:57h, amb el final previst a partir de les 14:15 hores. La publicació de resultats serà a les 16h i els premis es repartiran en el mateix lloc a les 16:15 hores. El parc tancat s'obrirà a les 16:30 hores.

Com cada any, el RallySprint RACC serà solidari amb La Marató de TV3. L'organització cedeix part dels ingressos recaptats en la inscripció i les entrades a la iniciativa de TV3, dedicada enguany a finançar projectes de recerca per a combatre les malalties cardiovasculars. Les entrades per assistir a la competició poden adquirir-se en la web del Circuit de Barcelona–Catalunya o en la taquilla 1 del Circuit al preu de 5 €, que inclou entrada general i accés al pàdoc. Les tribunes obertes seran la C, G i B, en la zona de l'Estadi. L'accés al recinte s'efectuarà per la Porta 1 a partir de les 8h i els cotxes podran estacionar-se en el pàrquing A2.