motorsport

Noticias

El RACC ha entregat avui els Premis RACC Motorsport 2022

21/12/2022

Barcelona, 21 de desembre de 2022 – En un acte que ha aplegat tota la seva família esportiva, el RACC ha lliurat aquest vespre els premis RACC Motorsport. Aquests premis van dirigits als pilots del club que al llarg d’aquesta temporada 2022 han aconseguit títols o victòries en tot tipus de disciplines i categories del món del motor. En aquest mateix acte s’han entregat també els premis del Volant RACC – Trofeu Mavisa i de la PromoRACC de motociclisme.

El president del RACC, Josep Mateu, i el director general del club, Xavier Pérez, acompanyats de diverses autoritats entre elles el president de la Federació Catalana d'Automobilisme, Joan Ollé, i el vicepresident de la de Motociclisme, Òscar Pérez de Lara; el director general del Circuit de Barcelona-Catalunya, Josep Lluís Santamaria; i el vicepresident de la Real Federación Española de Automovilismo, José Vicente Medina, han entregat els nombrosos guardons en un acte que aquest any s'ha fet sense restriccions i per tant amb els pilots i els seus acompanyants gaudint d'una vetllada multitudinària.

Els guardonats amb la preuada R del Trofeu RACC han estat aquest any cinc pilots o copilots de diverses disciplines: Josep García (Campió d'Espanya d'Enduro, subcampió del Món i primer als ISDE), Pepe López i Borja Rozada (guanyadors del Súper Campionat d'Espanya de Ral·lis), José Antonio Rueda (Campió del Món JuniorGP i de la Red Bull Rookies Cup) i Daniel Juncadella (Campió Endurance de la GT World Challenge Europe i de la International GT Challenge).

Els premiats del Volant RACC – Trofeu Mavisa 2022 han estat dels més ovacionats, especialment els seus guanyadors, Sergi Pérez i Isaac Pujol; els segons classificats, Joan Sabater i Gerard Taberner; i els tercers, Joan Torres i Miquel Lorenzo, tot i que el tercer classificat en copilots ha estat Jan Ibáñez.

A més, en l'acte s'ha homenatjat als pilots que han aconseguit victòries en les seves respectives categories: Sergi Francolí–Maria Salvo (Copa Toyota), Gil Membrado–Rogelio Peñate (subcampions Júnior de Letònia) i Sara Sánchez (campiona Iberoamericana de Velocitat). Tot i no poder assistir a l'acte, també tenen reservat el seu guardó Aleix Espargaró (4t classificat, amb 1 victòria, de MotoGP), Sergio García Dols (subcampió de Moto3), Àlex Palou (guanyador de la darrera cursa de la Indycar) i Carlos Sainz jr (1a victòria a la F-1, amb 3 poles).

Pel que fa a la promoció del talent jove, destacar els primers classificats de la PromoRACC de motociclisme amb els dos campions, el de la PromoRACC 1, Cesc Obiol, i el de la PromoRACC 2, Bryan Gutiérrez, tots dos de 10 anys d'edat.

Per últim, a banda d'agrair la col·laboració dels patrocinadors del RallyRACC, del Rally Catalunya Històric i del Volant RACC – Trofeu Mavisa, en l'acte també s'han atorgat reconeixements a tots els pilots de cotxes i de motos que no han guanyat el seu campionat.