motorsport

Noticias

El RACC entrega els Premis RACC MotorSport 2023

24/01/2024

Els guardons reconeixen els pilots de l’entitat que al llarg de la passada temporada van aconseguir títols o victòries en qualsevol disciplina del món del motor.

El RACC ha lliurat els premis RACC MotorSport corresponents a la temporada 2023. Els guardons reconeixen els pilots de l'entitat que al llarg de la passada temporada van aconseguir títols o victòries en qualsevol disciplina del món del motor. Durant l'acte de lliurament, que ha aplegat a tota la família esportiva del Club, també s'han premiat els guanyadors del Volant RACC – Trofeu Mavisa d'automobilisme i de la PromoRACC de motociclisme.

El president del RACC, Josep Mateu, i el director general del Club, Xavier Pérez, acompanyats de diverses autoritats esportives com el president de la Real Federación Española de Automovilismo, Manuel Aviñó, i els presidents de les federacions catalanes d'Automobilisme i Motociclisme, Pere Serrat i Tato Prat, respectivament, han estat els encarregats de lliurar els guardons.

Els guanyadors amb la preuada "R", que significa fer-se mereixedors de l'exclusiu Trofeu RACC, han estat aquest any set pilots i copilots de diferents disciplines. En motociclisme, Josep García (campió d'Espanya d'Enduro, campió del Món d'Enduro1 i subcampió del Món d'Enduro GP i primer en els ISDE) i Angel Piqueras (1r a la FIM Junior GP World Championship i 1r també a la Red Bull Rookies Cup). Pel que fa a l'automobilisme, Sergi Pérez i Lorena Romero (guanyadors de la Peugeot Rally Cup Ibérica i de la Beca Junior RTS); José Antonio Suárez i Alberto Iglesias (guanyadors del ‘Supercampeonato' d'Espanya de Ral·lis i de la Copa d'Espanya de Ral·lis de Terra); i Alex Palou (campió de la NTT IndyCar Series). Piqueras, Suárez, Iglesias i Palou no han pogut estar presents en la gala de premis d'avui per diverses obligacions esportives.

Els premiats del Volant RACC – Trofeu Mavisa, molt ovacionats pels assistents, han estat els guanyadors Arnau Bartés i Miquel Velilla, els segons classificats Gerard Julià i Isaac Pujol, i el tercer Joan Socías, pilot que no ha pogut estar present a l'acte. Com que Socías va córrer la temporada amb tres copilots diferents, el tercer classificat en aquest apartat ha estat Christian Gómez, copilot d'Aleix Arcarons.

Durant l'acte també s'ha homenatjat els pilots i copilots que han aconseguit victòries en les categories en les quals competien: Pepe Arqué (guanyador de la Copa d'Espanya de Rally Cross i sots-campió de la Divisió 2 de la d'Auto-Cross); Ramon Cornet i Dani Noguer (guanyadors de la Clio Trophy Spain Terra); Albert Costa (subcampió de la FIA Endurance Trophy LMP2 i guanyador en aquesta categoria a les 24 hores de Le Mans); Pepe Martí (guanyador del Gran Premi d'Espanya de Fórmula 3); i Gil Membrado i Manel Muñoz (guanyadors del Trofeu 2RM de la Copa d'Espanya de Ral·lis sobre Terra). Tot i que no han pogut assistir a l'acte, també tenen el seu guardó Daniel Juncadella (sots-campió de la IMSA GTD Pro i guanyador en aquesta categoria a les 24 hores de Daytona); Miquel Molina (tercer a la FIA Hypercar World Endurance); i Carlos Sainz jr (victòria al G.P. de Singapur de F-1 i autor de 2 poles).

Pel que fa al talent més jove, cal destacar els primers classificats de la PromoRACC de motociclisme amb els tres campions presents: el de la PromoRACC 1, Cesc Obiol Folch (11 anys; Els Pallaresos-Tarragona); el de la PromoRACC 2, Alex Pérez Albessard (9 anys; Els Pallaresos-Tarragona); i el de la PromoRACC 3, Oscar Mercader García (7 anys; Begues-Barcelona).

Reconeixement als equips de l'Open Regularitat Catalunya – Costa Daurada

Una de les novetats de l'edició d'enguany ha estat el lliurament de premis als tres primers equips classificats en cadascuna de les dues categories de l'Open Regularitat Catalunya – Costa Daurada. Els guanyadors han estat Jordi Fanlo i Daniel Robledillo (Regularitat Sport) i Juan Pedro García i Sergi Giralt (Regularitat); els segons Ramon Dalmau i Antoni Moragas (Regularitat Sport) i Carles Miró i Ivan Matavacas (Regularitat); i els tercers Pau Romero i Ferran Soles (Regularitat Sport) i Francesc Segú i Miquel Molist (Regularitat).

Durant l'acte també s'ha reconegut una llarga llista de pilots RACC de cotxes i de motos que no han guanyat el seu campionat al llarg de la temporada 2023. En aquest grup hi han destacat pilots que han corregut el Dakar 2024 i que fa ben pocs dies han arribat d'Aràbia: Laia Sanz, Albert Llovera, Isidre Esteve i Lucas Cruz, copilot de Carlos Sainz.