motorsport

Volant RACC. Notícies

2n RallySprint RACC: 77 inscrits i una gran novetat

09/12/2021

Primera participació en un ral·li espanyol d'un vehicle 100% elèctric. Del total d'inscrits, 57 competiran en la modalitat de Velocitat i altres 20, en Regularitat. La prova se celebra el diumenge, 12 de desembre, al Circuit de Barcelona-Catalunya

Circuit de Barcelona-Catalunya, 9 de desembre de 2021.- El RACC i el Circuit de Barcelona-Catalunya ho tenen tot a punt perquè pugui celebrar-se aquest diumenge, 12 de desembre, la segona edició del RallySprint RACC, prova de final de temporada que ofereix un format nou, còmode i agradable per a pilots i equips.

77 equips prendran part en aquest 2n RallySprint RACC–Circuit de Barcelona-Catalunya, 57 d'ells en la modalitat de Velocitat i altres 20 en la de Regularitat (que es divideix en Regularitat Súper Sport i Regularitat Sport). Entre els inscrits destaquen els guanyadors de la primera edició en les tres disciplines convocades: Miguel Díaz-Aboitiz-Enrique Medina (Skoda Fabia Rally2 evo), en Velocitat; José Luis Moreno-Isidre Noguera (BMW E30), en Regularitat Súper Sport i Carles Miró-Ivan Matavacas (Porsche 911 SC), en Regularitat Sport.

La prova constarà d'un únic tram cronometrat de 12,50 km dissenyat per part del circuit de velocitat però també per carreteres, vials de servei i altres espais que formen part de la instal·lació. Es donaran tres passades al tram amb un total de 37,50 km contra el rellotge, tant per als vehicles que competeixin en Velocitat com per als que ho facin en Regularitat, repartits en les modalitats Sport o Súper Sport.

La sortida del primer participant es donarà a les 9.30 hores i els tres trams cronometrats s'iniciaran a les 9.39, 11.48 i 13.57 hores. L'arribada del primer participant es produirà a les 14.17 hores, a les 16 hores es publicaran els resultats i a continuació es procedirà al repartiment de premis. El 2n RallySprint RACC–Circuit de Barcelona-Catalunya serà puntuable per al Trofeu de Catalunya de Rallysprints d'asfalt. El nucli de treball per a les assistències serà el propi pàdoc del Circuit, mentre que el públic podrà accedir a la zona de l'estadi.

Gran novetat: Correrà el primer cotxe de ral·li 100% elèctric
El 2n RallySprint RACC–Circuit de Barcelona-Catalunya comptarà amb una autèntica primícia, la participació d'un automòbil 100% elèctric per primera vegada en una prova de ral·li al nostre país. Aquest cotxe serà un Opel Corsa e-Rally, unitat que durant 2021 ha format part de la flota de vehicles participant en la ADAC Opel e-Rally Cup alemanya, copa monomarca amb cotxes completament elèctrics que inicia l'electrificació del món dels ral·lis.

L'Opel Corsa e-Rally compta amb un motor elèctric síncron amb una potència de 100 kW (136 CV) i 260 Nm de par motor, alimentat per una bateria d'ions de liti de 50 kWh, tracció davantera i tots els elements mecànics adaptats a les exigències dels ral·lis. Encara que s'estima que el vehicle podrà recórrer tot l'itinerari del ral·li sense haver de ser recarregat, per si això calgués s'habilitarà un punt de càrrega perquè el Corsa e-Rally pugui recuperar fins al 80% del seu nivell màxim en 30 minuts.

Opel ha dotat al Corsa e-Rally d'un sistema de so que permet escoltar el cotxe mentre disputa els trams, de cara a la seguretat dels oficials i espectadors. El Corsa incorpora altaveus protegits molt resistents, derivats dels accessoris marins, tant en la part davantera com en la posterior que emeten un curiós nivell d'acústica adaptada a tots els règims de gir, la qual cosa permet sentir perfectament quan s'aproxima el cotxe.

La unitat Opel Corsa e-Rally estarà pilotada per Sergi Pérez Benítez-Lorena Romero García. El pilot, de 17 anys, s'ha proclamat en 2021 Campió Júnior de la Copa de Catalunya de Promoció, un triomf que el confirma com una de les promeses catalanes dels ral·lis. La seva participació en el 2n RallySprint RACC–Circuit de Barcelona-Catalunya serà una excel·lent oportunitat per a la seva progressió esportiva que el RACC, Sports&You i el concessionari Opel Sauter fan possible.