motorsport

Volant RACC. Notícies

Joel Guerrero, primer líder del Volant RACC 2012

23/04/2012

El pilot lleidetà s'endú el triomf a la primera prova de la temporada, el Ral·li Pla d'Urgell, en què els 12 inscrits amb els seus Peugeot 107 van arribar a la meta

El Volant RACC / Trofeu MOBIL 1-MAVISA 2012 es va posar en marxa aquest cap de setmana amb la disputa de la primera prova puntuable, el Ral·li Pla d'Urgell, a Mollerussa. El certamen, que comptarà amb set proves puntuables, ha arrencat amb una cita sobre terra. Joel Guerrero n'ha estat el vencedor, situant-se així com a líder de la monomarca, que ha vist una espectacular lluita per la victòria, i en la que els 12 pilots que hi han pres part han pogut acabar la prova.

Joel Guerrero i Xavi Carulla van fer un ral·li excel·lent, tot i la climatologia inestable que va marcar la prova, van aconseguir el triomf en quatre dels sis trams possibles. Encara que pugui semblar que ho va tenir fàcil, una doble punxada per culpa d'una pedra en els darrers quilòmetres de l'especial que tancava la prova gairebé els aparta de la victòria, però finalment van poder arribar i adjudicar-se el primer triomf de la temporada, que els situa al front de la general.

Jordi Salinas i el seu copilot Óscar González van recórrer a la constància en el temps en uns trams delicats, fet que els va valdre la segona plaça general. Tots dos es van mostrar molt contents a l'arribada a Mollerussa, començant l'any amb un bon resultat a l'espera de les proves d'asfalt. A la tercera posició s'hi va classificar Miquel Prat, que juntament amb Marc Migueles van rodar molt ràpids durant tot el dia amb el seu Peugeot 107. El pilot del Moto Club Igualada va lluitar durant tota la jornada pel podi, classificant-se tercer i aconseguint uns punts molt valuosos.

Bon inici d'any per al jove pilot Carles Duran. Es va mostrar molt eficaç sobre la terra lleidatana, lluitant per entrar al podi final, que se li va escapar per pocs segons. La sorpresa agradable de la jornada la va protagonitzar Nil Solans, que amb Miquel Ibáñez a la seva dreta va aconseguir entrar entre els cinc millors. Amb només 20 anys i el seu primer ral·li emmarcat dins el Volant RACC / Trofeu MOBIL 1-MAVISA va protagonitzar un excel·lent debut.

En sisena posició es classificaven la parella Llobera-Cardó, molt regulars des del principi, controlant els seus rivals a la taula classificatòria fins el final. Rodríguez-Contijoch van embutxacar-se una bona setena posició, amb ganes que arribin els ral·lis d'asfalt per poder estar més endavant. En el seu debut amb el 107, Frigola-Barcons aconseguien acabar una prova dura com aquesta per darrere dels homes més experimentats. Mengual-Antonell no els van poder superar, finalitzant per darrere de la parella de la EBE per només dos segons.

Serratosa-Vidal van patir en l'últim tram per culpa de la intensa pluja, però van arribar a la meta en la novena posició, just per davant de Domènech-Marchal i de Coscollosa-Segarra, que van perdre temps per una sortida de pista.