motorsport

Volant RACC. Notícies

Segona victòria de Joel Guerrero en el Volant RACC

01/09/2012

Amb el seu segon triomf sobre terra aquesta temporada, el pilot lleidatà es situa a dos punts de Miquel Prat, que continua líder de la classificació general

La localitat de Cervera va acollir aquest cap de setmana la cinquena prova puntuable del Volant RACC / Trofeu MOBIL 1-MAVISA, el Ral·li Ciutat de Cervera, aquesta era la segona carrera sobre terra de la temporada i on el gran especialista sobre aquesta superfície, Joel Guerrero, no va fallar i es va endur la seva segona victòria de l'any, que el situa a tant sols dos punts del líder Miquel Prat, que va finalitzar segon.

Joel Guerrero cada dia és més ràpid sobre asfalt, però a la terra és pràcticament imbatible, aconseguint a Cervera la seva segona victòria de la temporada. Acompanyat pel seu copilot habitual, Xavi Carulla, es va imposar en cinc dels sis trams que va constar el ral·li i es va col·locar a la primera posició del podi amb més de d'un minut d'avantatge sobre el seu màxim rival i líder del Volant RACC / Trofeu MOBIL 1-MAVISA, Miquel Prat.

Prat i el seu copilot, Marc Migueles, van disputar una gran carrera malgrat córrer la segona part del ral·li amb el pont posterior del seu Peugeot 107 en mal estat, que els va impedir plantar cara al vencedor final. Aquests problemes no van impossibilitar a Prat controlar als tercers classificats a la meta de Cervera, Salinas-González, qui la mala sort els va tocar en forma de tres punxades en un ral·li molt dur per als petits 107 de la copa de promoció del RACC. Aquest contratemps van frenar a Salinas per poder lluitar per la victòria a la carrera lleidatana, però malgrat això va aconseguir finalitzar al podi i segueix tercer en el Volant RACC / Trofeu MOBIL 1-MAVISA.

Jordi Rodríguez i Montse Contijoch van protagonitzar un ral·li regular acabant quarts malgrat la duresa dels trams, especialment el primer d'ells. Cinquens van ser un altre equip que habitualment brillen a les proves de terra, el format per Marc Llobera i Albert Cardó. Rodant a un ritme molt constant i marcant bons temps, van aconseguir escalar més posicions després dels errors dels seus rivals per aconseguir el seu millor resultat de la temporada.

Duran-Josep tampoc es van lliurar dels problemes, i després d'haver fet un ral·li molt bo van perdre molt temps per una punxada que els va deixar el cotxe molt tocat. Aquest incident els va fer baixar fins la sisena posició, encara que van poder finalitzar la prova tot i una penalització de mig minut. Setens entre els participants del Volant RACC / Trofeu MOBIL 1-MAVISA van ser Domènech-Marchal, que estaven satisfets d'haver arribat a la meta del ral·li a Cervera. Els que no ho van aconseguir van ser Solans-Ibáñez, que van patir un petit accident a la primera especial i més tard es retiraven, igual que Frigola-Barcons, encara que en aquesta ocasió la sortida de carretera va ser més forta i el cotxe va quedar mal parat.

Després del Ral·li de Cervera el Volant RACC / Trofeu MOBIL 1-MAVISA queda encara més ajustat, tant sols dos punts separen a Prat i Guerrero, amb Salinas tercer a vuit punts, en una lluita que es preveu molt emocionant entre els tres y amb dos cites encara per disputar-se, una sobre terra i l'última sobre asfalt, tot està per decidir.

Classificació Volant RACC / Trofeu MOBIL 1-MAVISA - Ral·li Ciutat de Cervera
1.
Guerrero-Carulla (Peugeot 107) 1:11.54. 2. Prat-Migueles (Peugeot 107) a 1.11. 3. Salinas-González (Peugeot 107) a 1.26. 4. Llobera-Cardo (Peugeot 107) a 3.11. 5. Rodríguez-Contijoch (Peugeot 107) a 3.56. 6. Duran-Josep (Peugeot 107) a 5.13. 7. Domènech-Marchal (Peugeot 107) a 9.11.

Classificació Volant RACC / Trofeu MOBIL 1-MAVISA
1. Miquel Prat, 92 punts. 2. Joel Guerrero, 90. 3. Jordi Salinas, 84. 4. Carles Duran, 64. 5. Nil Solans, 50. 6. Jordi Rodríguez, 44. 7. Marc Llobera, 38. 8. Ricard Mengual, 22. 9. Josep Anton Domènech, 18. 10. Adrià Serratosa, 18. 11. Pau Frigola, 18. 12. Jordi Coscollola, 0.