motorsport

Volant RACC. Notícies

Victòria i liderat per Joel Guerrero al Volant RACC

01/10/2012

Amb aquest triomf i l%u2019abandonament dels seus principals rivals, el lleidatà s%u2019escapa al capdavant de la classificació de la copa de promoció del RACC

Indiscutible victòria a Vidreres per al pilot més ràpid sobre terra del Volant RACC / Trofeu MOBIL 1-MAVISA, Joel Guerrero. El triomf del pilot de Lleida juntament amb l'abandonament del líder fins abans d'aquesta prova, Miquel Prat, i del tercer classificat, Jordi Salinas, el deixen al capdavant de la classificació i molt a prop del títol a falta tant sols d'una prova per finalitzar el campionat.

El Ral·li de Vidreres va ser un autèntic ral·li de terra, amb trams enfangats i la pluja com a protagonista complicant molt la prova a tots els participants. Dels 23 inscrits que van prendre la sortida, tant sols deu van aconseguir finalitzar la cursa. Amb el Peugeot 107 Cup i el seu copilot, Xavi Carulla, Joel Guerrero va ser dels pocs pilots que va rodar a un ritme alt sobre els difícils trams gironins i gairebé sense cometre errors va obtenir la seva tercera victòria de l'any, totes elles sobre aquesta superfície. A més, Guerrero-Carulla es van alçar amb la cinquena posició absoluta del ral·li.

Després d'innumerables abandons, els segons supervivents del Volant RACC / Trofeu MOBIL 1-MAVISA van ser Rodríguez-Morales, que no es van lliurar de diversos ensurts però van aconseguir acabar la prova. El seu ritme va ser més baix que el del Joel, i després de ser penalitzats al tenir problemes per posar en marxa el cotxe abans d'un control, van poder mantenir aquesta valuosa segona posició en un ral·li que va ser molt dur per a tots. Ocupant l'últim esglaó del podi es van classificar uns regulars Domènech-Marchal, que van disputar una cursa a la defensiva portant el seu cotxe intacte al podi i sumant un bon grapat de punts a la general. Com els altres participants, ells també van destacar la dificultat per pilotar el vehicle pels trams.

Mala sort per a la resta d'aspirants al títol final. Miquel Prat i Dani Montaner deien adéu a la prova a la primera especial per un problema mecànic en el seu Peugeot 107 Cup, mentre que Salinas-González van abandonar per una desafortunada sortida de carretera quan anaven líders amb 22" d'avantatge sobre Joel Guerrero.

Duran-Josep també havien de retirar-se a causa d'una sortida de pista i Serratosa-Tallada van poder reenganxar-se al Super Rallye després d'abandonar per problemes a la bomba de benzina, encara que tampoc ho van tenir fàcil per arribar al podi final.

Després del Ral·li de Vidreres, sisena prova puntuable pel Volant RACC / Trofeu MOBIL 1-MAVISA, Joel Guerrero lidera la classificació general amb 18 punts sobre Miquel Prat i 26 sobre el tercer, Jordi Salinas es tercer a 26. La propera cita puntuable serà el Ral·li 2000 Viratges que tindrà lloc els dies 26 i 27 d'octubre.

Classificació Volant RACC / Trofeu MOBIL 1-MAVISA %u2013 Ral·li de Vidreres
1. Guerrero-Carulla (Peugeot 107) 1:43:06. 2. Rodríguez-Morales (Peugeot 107) a 14.33. 3. Domènech-Marchal (Peugeot 107) a 25.02.
 
Classificació Volant RACC / Trofeu MOBIL 1-MAVISA
1. Joel Guerrero, 110 punts. 2. Miquel Prat, 92. 3. Jordi Salinas, 84. 4. Jordi Rodríguez, 64. 5. Carles Duran, 64. 6. Nil Solans, 50. 7. Marc Llobera, 36. 8. Josep Antón Domènech, 34. 9. Ricard Mengual, 22. 10. Adrià Serratosa, 18. 11. Pau Frigola, 18. 12. Jordi Coscollola, 0.