motorsport

Volant RACC. Notícies

Salinas no dóna opció i guanya a la cita inaugural del Volant RACC a Cervera

22/04/2013

A la localitat de Lleida va començar una nova temporada de la copa de promoció del RACC

La trenta-cinquena edició del Volant RACC / Trofeu MOBIL 1-MAVISA va començar aquest cap de setmana coincidint amb la primera prova puntuable per al Campionat d%u2019Espanya de Ral·lis de Terra, el Ral·li Ciutat de Cervera. Deu pilots inscrits a la copa de promoció del RACC van prendre la sortida, Jordi Salinas i Rubén Mejías van ser els grans dominadors de la carrera alçant-se amb la victòria i situant-se com a primers líders de la temporada.

Jordi Salinas va aconseguir una clara victòria després d%u2019un ral·li que va dominar de principi a fi, imposant-se en cinc dels sis trams celebrats. Salinas i Mejías comencen d%u2019aquesta sensacional manera la temporada. L%u2019any passat Jordi va finalitzar tercer a la general del Volant RACC i després de Cervera es mostrava molt content per haver disputat una cursa perfecta, amb uns trams molt bonics i selectes que li havien portat a un triomf molt esperat.

Millorant cada vegada més el seu pilotatge sobre terra, Carles Duran i el seu copilot Albert Cardó, segons del Volant RACC / Trofeu MOBIL 1-MAVISA, van fer gala d%u2019una gran experiència i van saber córrer a un ritme ràpid però alhora molt constant durant tot el ral·li. Superant als seus principals rivals a la copa i sumant uns punts d%u2019or per al campionat en el que es perfilen com uns altres dels grans favorits.

Prova perfecta també per al jove pilot sortit de la Copa Recosap, Rubén Farrerons, amb un experimentat Ramón Segarra a la seva dreta. Aprofitant les seva experiència sobre aquesta superfície, va poder aconseguir un brillant podi en un inici d%u2019any molt prometedor amb un Peugeot 107 al qual s%u2019haurà d%u2019adaptar sobre asfalt.

En un inesperada quarta posició es va classificar el jove arribat de les Illes Canàries, Marcos González i el seu copilot Eduardo González. Amb ganes d%u2019aprendre i fer-lo bé a la copa de promoció del RACC, els de Lanzarote, amb poca experiència als ral·lis, van controlar en tot moment la situació i van aconseguir portar el Peugeot 107 fins a una magnifica quarta posició en el seu debut en un certamen tan competitiu com aquest.

Alfredo Antón i David Cendra, també debutants en el Volant RACC / Trofeu MOBIL 1-MAVISA van saber conservar i portar el seu Peugeot 107 al top 5 final, considerant el resultat positiu.

Mala sort per al jove pilot Pau Frigola, que no va poder demostrar el seu bon ritme sobre terra, dues punxades li van arruïnar el dia perdent molt temps i fent impossible poder aspirar a estar més amunt a la classificació final. Malgrat això, Pau i Sergi Brugué van donar per bona la sisena posició.

Difícil inici de temporada per al jove pilot de Palafrugell, Adrià Serratosa i el seu copilot Marc Cendra, que es van haver de reenganxar al Súper Ral·li després d%u2019abandonar per una sortida de carretera que, malgrat no tenir greus conseqüències, els hi va impedir retornar el cotxe a la pista. Tot i així, van poder arribar al podi de Cervera. Jordi Rodríguez tampoc va tenir sort, un lleuger toc li va obligar a abandonar després d%u2019haver disputat menys de la meitat de la prova. Altres abandonaments van ser els de Cornet-Serra, causat per un fusible, i de Vico-Córdoba, que van trancar un palier.

Classificació Volant RACC / Trofeu MOBIL 1-MAVISA %u2013 Ral·li Ciutat de Cervera
1. Salinas-Mejias (Peugeot 107) 1:18:8. 2. Duran-Cardó (Peugeot 107) a 1:16. 3. Farrerons-Segarra (Peugeot 107) a 2:44. 4. González-González (Peugeot 107) a 6:47. 5. Antón-Cendra (Peugeot 107) a 8:43. 6. Frigola-Brugué (Peugeot 107) a 13:21.

Classificació Volant RACC / Trofeu MOBIL 1-MAVISA
1. Jordi Salinas, 20 punts. 2. Carles Duran, 18. 3. Rubén Farrerons, 16. 4. Marcos González, 14. 5. Alfredo Antón, 12. 6. Pau Frigola, 10. 7. Adrià Serratosa, 0. 8. Jordi Rodríguez, 0. 9. Víctor Vico, 0. 10. Ramón Cornet, 0.