motorsport

Volant RACC. Notícies

Jordi Rodríguez aconsegueix la seva primera victòria al Volant RACC

27/05/2013

La lluita pel triomf va ser espectacular al Ral·li Empordà, només 0,9 segons van separar als dos primers classificats, Salinas y Duran comparteixen el liderat provisional

Jordi Rodríguez i el seu copilot, Jaime Morales (Peugeot 107), van ser els guanyadors del Ral·li Empordà, segona prova puntuable pel Volant RACC / Trofeu MOBIL 1-MAVISA que es va disputar aquest cap de setmana passat. El triomf no es va decidir fins l'últim tram on Rodríguez i Carles Duran van arribar amb opcions.

Jordi Rodríguez afrontava la prova amb un zero a la cita inaugural, però això no li va fer ser conservador. Després del seu abandonament per problemes mecànics a Cervera, va aconseguir la victòria a la segona cita de la temporada i primera d'asfalt. En un ral·li en el qual també va patir problemes, el final protagonitzat per Rodríguez-Morales va ser memorable i en l'últim tram, després d'atacar amb força, es van emportar un esperat triomf per menys d'un segon de diferencia per davant de Carles Duran i Albert Cardó. El jove pilot tarragoní va realitzar un bon ral·li, malgrat la dificultat de les especials, ja que la forta pluja que va caure durant tota la tarda va endurir més del previst la carrera. Aquesta segona posició el reafirma com un dels candidats al títol final que es preveu molt disputat.

El primer líder del Volant RACC / Trofeu MOBIL 1-MAVISA, Jordi Salinas, no es va trobar molt a gust amb els reglatges del seu Peugeot 107 a la prova gironina, fet que no va deixar possibilitats a l'equip per millorar i estar en els temps dels primers classificats. Però Jordi i el seu copilot, Rubén Mejías, van donar per bo aquest podi i el fet d'haver portat el cotxe intacte al parc tancat final, a més, Salinas segueix líder del campionat empatat a punts amb Duran.

Ramon Cornet i Xevi Serra van disputar un bon ral·li a la que és la seva primera temporada en el Volant RACC / Trofeu MOBIL 1-MAVISA, després de superar un itinerari exigent com el del Ral·li Empordà. Els de l'Escuderia Osona van poder consolidar-se a la quarta posició. El pilot local Adrià Serratosa, al costat del seu copilot Marc Cendra, van aconseguir la cinquena posició final del Ral·li Empordà després de realitzar alguns temps destacables i mostrar més regularitat que en curses anteriors, finalitzant a la meitat de la classificació. Ral·li prudent per al debutant Rubén Farrerons, que acompanyat per Ramon Segarra van poder acabar una dura prova dins de la zona de punts.

El tàndem Antón-Cendra també va aconseguir portar el seu Peugeot 107 a La Bisbal d'Empordà a la setena plaça. Problemes per al jove canari debutant Marcos González, encara que va poder finalitzar vuitè scratch i d'aquesta forma portar-se uns punts a casa. Mala sort per a l'equip local Frigola-Brugué, que en una sortida ja passada la meta del primer tram els va deixar fora de carrera només arrencar.

Classificació Volant RACC / Trofeu MOBIL 1-MAVISA %u2013 Ral·li Empordà
1. Rodríguez-Morales (Peugeot 107), 46:52.9. 2. Duran-Cardó (Peugeot 107), a 0.9. 3. Salinas-Mejías (Peugeot 107), a 17.4. 4. Cornet-Serra (Peugeot 107), a 57.9. 5. Serratosa-Cendra (Peugeot 107), a 1:20.0. 6. Farrerons-Segarra (Peugeot 107), a 1:31.5. 7. Antón-Cendra (Peugeot 107), a 2:53.0. 8. González-González (Peugeot 107), a 11:07.3.
Classificació Volant RACC / Trofeu MOBIL 1-MAVISA
1. Jordi Salinas, 36 puntos. 2. Carles Duran, 36. 3. Rubén Farrerons, 26. 4. Jordi Rodríguez, 20. 5. Marcos González, 20.  6. Alfredo Antón, 20. 7. Ramon Cornet, 14. 8. Adrià Serratosa, 12. 9. Pau Frigola, 10. 10. Víctor Vico, 0.