motorsport

Volant RACC. Notícies

Jordi Salinas campió del Volant RACC 2013

17/11/2013

El pilot de l%u2019Escuderia Motor Terrassa i el seu copilot Rubén Mejias, es van alçar amb la victòria i el títol en el Ral·li 2000 Viratges, última prova de la temporada

Com un campió, així va aconseguir el títol del Volant RACC / Trofeu MOBIL 1-MAVISA Jordi Salinas, imposant-se rotundament en el Ral·li 2000 Viratges. El triomf a la prova del Biela Club Manresa li va permetre fer-se amb un títol molt somiat per a ell i el seu copilot Rubén Mejías, que es va fer amb el títol de copilots. Salinas ràpidament va agafar els comandaments de la cursa, trobant-se còmode en els trams mullats d'aquesta dura edició de la cita manresana, però alhora no van arriscar sent conscient del que estava en joc, ja que les especials estaven molt delicades. Jordi va comentar en acabar el ral·li: "Volia aconseguir el títol guanyant el ral·li, així que vam atacar fort durant la tarda per tractar de mantenir als meus rivals a ratlla, estic molt content, és un títol somiat per a mi".

Jordi Rodríguez va demostrar durant tot el dia que era el més ràpid en els trams, però ell i el seu copilot Jaime Morales van patir diferents contratemps com alguna sortida de carretera que els va deixar amb poques opcions a la victòria. Malgrat això, no es van rendir i van remuntar d'una forma espectacular a la nit, aconseguint la segona posició a solament 3,6 segons de Salinas i superant a Cornet en els compassos finals.

Cornet-Serra van deixar clar que els agrada l'aigua, com va ser el cas aconseguint el podi a Manresa després d'una temporada molt dura però molt regular, rodant sempre entre els millors i marcant dos scratch en els trams més delicats, com a la primera passada per Vilaredes, a la qual va començar el diluvi. Al finales van classificar cinquens del Volant RACC / Trofeu MOBIL 1-MAVISA a la seva primera temporada a la copa.

Mala sort per a l'equip tarragoní Carles Duran i Albert Cardó, ja que després de començar amb molt bon peu el ral·li, les coses se'ls van torçar i un petit toc afegit a una penalització de 40 segons per una distracció els va costar no poder estar a les posicions capdavanteres i per tan, a la lluita pel campionat. Al final, el jove pilot català va aconseguir el subcampionat en una temporada d'allò més regular.

El pilot debutant Rubén Farrerons, amb Ramón Segarra a la seva dreta, ha protagonitzat una excel·lent temporada dins el Volant RACC / Trofeu MOBIL 1-MAVISA, finalitzant en tercera posició de la general després del cinquè lloc a Manresa, demostrant la seva progressió i les seves habilitats en un any que ell mateix va qualificar d'aprenentatge.

Amb menys mitjans i en el seu primer ral·li sobre asfalt mullat, Pau Frigola es va mostrar descontent en finalitzar la prova en sisena posició, no trobant el feeling amb el cotxe sota la pluja. Malgrat un canvi de copilot a última hora, Adrià Serratosa va voler estar a la sortida d'aquesta cursa mítica, però l'adaptació a les notes del seu nou navegant el va penalitzar en excés en els compassos inicials del ral·li, millorant poc a poc però ja sense opcions de poder ascendir a la taula classificatòria.

Classificació Volant RACC / Trofeu MOBIL 1-MAVISA %u2013 Ral·li 2000 Viratges
1. Salinas-Mejías (Peugeot 107), 01:07:20.2. 2. Rodríguez-Morales (Peugeot 107), a 3.6. 3. Cornet-Serra (Peugeot 107), a 13.8. 4. Duran-Cardó (Peugeot 107), a 1:28.2. 5. Farrerons-Segarra (Peugeot 107), a 2:48.2. 6. Frigola-González (Peugeot 107), a 3:55.6. 7. Serratosa-Cendra (Peugeot 107), a 8:55.4.

Classificació Volant RACC / Trofeu MOBIL 1-MAVISA
1. Jordi Salinas, 94 punts. 2. Carles Duran, 88. 3. Rubén Farrerons, 70. 4. Jordi Rodríguez, 70. 5. Ramón Cornet, 70. 6. Marcos González, 52. 7. Pau Frigola, 46. 8. Alfredo Antón, 38. 9. Víctor Vico, 24. 10. Adrià Serratosa, 20.