motorsport

Volant RACC. Notícies

Carles Duran primer líder del Volant RACC

07/04/2014

L'actual subcampió de la copa de promoció del RACC es va alçar amb la victòria a la cita inaugural del certamen, el Ral·li Pla d'Urgell

El Volant RACC / Trofeu MOBIL 1-MAVISA 2014  va arrencar aquest cap de setmana passat amb la disputa de la seva primera prova, el Ral·li Pla d'Urgell, que a més va ser puntuable per a la Copa de Catalunya de Ral·lis d'Asfalt. Carles Duran i el seu copilot, Albert Cardó, es van fer amb un ajustat triomf que els va servir per situar-se líders.

Era favorit i així ho va demostrar en terres lleidatanes, Carles Duran va fer una cursa perfecta de principi a fi, sortint a per totes des del primer tram conscient de lo fàcil que és perdre temps en aquesta copa de promoció. Després de no cometre cap error, al final es va adjudicar la primera victòria en el Volant RACC / Trofeu MOBIL 1-MAVISA, començant l'any de la millor manera possible.

L'altre gran favorit al títol, Jordi Rodríguez, va disputar aquest primer ral·li amb la finalitat de sumar el màxim de punts possibles per començar amb bon peu la nova temporada. Al costat del seu nou copilot, Dani Muntadas, van donar per bona la segona posició en un ral·li molt difícil en el qual, després de lluitar tot el dia amb Duran, un recta a l'últim tram els deixava sense opcions a victòria. Rodant cada dia més ràpid amb el petit Peugeot 107, el jove Ramon Cornet i el seu copilot Xevi Serra van realitzar un ral·li molt regular, polint detalls que els van aproximant cada vegada més al ritme dels primers. Començar l'any amb un podi li dóna esperances a Ramon per poder aspirar a la lluita pel triomf en les següents curses.

Després dels tres pilots que es van alçar amb el podi, el debutant en el Volant RACC / Trofeu MOBIL 1-MAVISA, Óscar Oviedo, amb Nacho García a la seva dreta, va tenir un bon ritme a la terra, superfície que té més verda que l'asfalt, demostrant que pot estar a dalt en una prova en la qual va anar de menys a més.
Amb un pilotatge molt espectacular s'estrenava el jove Jordi Terricabras, en un ral·li en el qual va rodar gairebé en tota la seva totalitat a la quarta posició. Al final, Terricabras-Soto van ser cinquens esperant les cites sobre asfalt on pretenen estar a dalt. Bon debut el de Gerard i Eric Bellver, marcant alguns temps interessants per continuar progressant a la seva primera temporada.

Amb un ritme molt conservador, Raül Castán i Axel Coronado es van estrenar amb el Peugeot 107, portant el cotxe sencer a la meta en un ral·li que va ser molt dur per la dificultat dels trams i en el qual van aconseguir el seu principal objectiu, finalitzar la prova.

Classificació Volant RACC / Trofeu MOBIL 1-MAVISA %u2013 Ral·li Pla d%u2019Urgell
1. Duran-Cardó (Peugeot 107), 00:56:13. 2. Rodríguez -Muntadas (Peugeot 107), a 0:18. 3. Cornet-Serra (Peugeot 107), 1:00. 4. Oviedo-Garcia (Peugeot 107), a 2:22. 5. Terricabras-Soto (Peugeot 107), a 2:37. 6. Bellver- Bellver (Peugeot 107), a 2:44. 7. Castán-Coronado (Peugeot 107), a 5:14.

Classificació Volant RACC / Trofeu MOBIL 1-MAVISA
1. Carles Duran, 20 punts. 2. Jordi Rodríguez, 18. 3. Ramon Cornet, 16. 4. Oscar Oviedo, 14. 5. Jordi Terricabras, 12. 6. Gerard Bellver, 10. 7. Raül Castán, 8. 8. Marcel Besolí, 0. 9. Pau Frigola, 0.