motorsport

Volant RACC. Notícies

Victòria en el Ral·li Osona i liderat en el Volant RACC per a Jordi Rodríguez

07/07/2014

L%u2019abandonament de Carles Duran, líder abans de la prova osonenca, provoca un canvi total a la classificació del campionat

Canvi radical a la classificació del Volant RACC / Trofeu MOBIL 1-MAVISA després de la tercera prova puntuable per al certamen, el Ral·li Osona. Jordi Rodríguez va aconseguir el triomf en la cursa organitzada per l'Escuderia Osona i se situa al capdavant del campionat, ajudat per l'abandonament del vencedor de les dues primeres carreres, Carles Duran.

Després de dues victòries consecutives de Carles Duran l%u2019inici de temporada, el seu principal rival pel títol, Jordi Rodríguez, es plantava en el tercer ral·li de l'any amb l%u2019objectiu de posar fi a la ratxa del jove tarragoní. Atacant en els compassos inicials de la prova i després de la sortida de Duran, l'equip Rodríguez-Muntadas va poder limitar-se a dosificar el seu avantatge per endur-se el primer triomf de la temporada i el premi d'encapçalar el Volant RACC / Trofeu MOBIL 1-MAVISA.

La mala sort sembla haver-se allunyat de Pau Frigola després del seu abandonament en el Ral·li Emporda, en el que va perdre el podi a la prova de casa per una punxada. Aquesta vegada, Frigola-Tizón van poder demostrar la seva velocitat i aguantar en els compassos finals de la carrera un brillant i meritori segon lloc que li reafirma com un dels pilots a tenir en compte dins del Volant RACC / Trofeu MOBIL 1-MAVISA, on escala fins a la vuitena posició. Ral·li dur per a l'equip local format per Ramón Cornet i Xavi Serra, que després d'una punxada en el tram de La Vola es van veure obligats a replantejar la prova per acabar amb un ritme molt sòlid a la segona part de la jornada. Cornet va destacar la bona lluita que va mantenir amb Oviedo, guanyant-li la partida a l'última especial de menys d'un quilòmetre disputada en el Circuit d%u2019Osona.

Millorant a cada prova, Oscar Oviedo, amb Nacho García a la seva dreta, van aconseguir sumar un parell de scratch per mantenir vives les opcions de podi fins al final, però es va trobar amb un combatiu Cornet, que li va treure la posició d'honor per solament sis dècimes de segon. Malgrat aquest resultat, tots dos es mantenen a la part alta de la classificació general. Raúl Castán i Axel Coronado, van poder portar el petit 107 a la meta del Ral·li Osona després de superar dificultats com la forta calor ja característica d'aquesta cursa. Millorant els seus registres al llarg de la temporada, Raúl va apropant-se cada vegada més als seus rivals dins del Volant RACC / Trofeu MOBIL 1-MAVISA.

Marcel Besolí i Albert Pérez van ser els sisens classificats complint el seu objectiu de gaudir de la conducció del Peugeot 107 i portar el cotxe fins a l'arribada. L'equip andorrà va demostrar un ritme molt constant.

Mala sort per a Carles Duran i Albert Cardó. Després de lluitar pel lideratge de la prova amb Jordi Rodríguez, van patir una sortida a la primera passada per Coll de Mansa, que els va fer cedir la primera posició del Volant RACC / Trofeu MOBIL 1-MAVISA. Després d'aconseguir un brillant podi en el passat Ral·li Empordà, aquesta vegada els germans Bellver no van tenir sort. Després d'un problema a la segona passada per La Trona, van haver de dir adéu a una prova en la qual lluitaven per ser cinquens. La sort tampoc  va acompanyar a Jordi Terricabras i Yeray Soto, que es van sortir en el tècnic tram de La Vola. Després de molt temps sense pujar-ne a un cotxe de competició, el pilot de Torà, Jordi Coscollola, va tornar a competir amb un dels Peugeot 107, encara que el ral·li va ser més dur de l'esperat i es va veure obligat a abandonar junt amb el seu copilot Ramon Segarra. 

Classificació Volant RACC / Trofeu MOBIL 1-MAVISA %u2013 Ral·li Osona
1. Rodríguez -Muntadas (Peugeot 107), 01:17:16.2. 2. Frigola-Tizón (Peugeot 107), a 38.9. 3. Cornet-Serra (Peugeot 107), 44.0. 4. Oviedo-Garcia (Peugeot 107), a 44.6. 5. Castán-Coronado (Peugeot 107), a 1:35.4. 6. Besolí-Pérez (Peugeot 107), a 2:04.3.

Classificació  Volant RACC / Trofeu MOBIL 1-MAVISA
1. Jordi Rodríguez, 56 punts. 2. Carles Duran, 40. 3. Oscar Oviedo, 40. 4. Ramon Cornet, 38. 5. Raül Castán, 28. 6. Jordi Terricabras, 26. 7. Gerard Bellver, 26. 8. Pau Frigola, 22. 9. Marcel Besolí, 20. 10. Jordi Coscollola, 0.