motorsport

Volant RACC. Notícies

Rodríguez campió del Volant RACC després de guanyar el Ral•li 2000 Viratges

24/11/2014

A la prova de Manresa, última del campionat, Rodríguez va superar a Duran després d'una gran lluita en la qual no es va decidir el títol fins a l'últim moment

El Volant RACC / Trofeu MOBIL 1 - MAVISA va viure una temporada espectacular, fins a l'última prova de la temporada no es va decidir el campió 2014. En el Ral·li 2000 Viratges, Jordi Rodríguez i Carles Duran van arribar amb opcions al títol final. El pilot barceloní va aconseguir alçar-se amb la victòria a Manresa i d'aquesta manera es va coronar campió d'una de les copes de promoció més antigues i prestigioses.

Jordi Rodríguez i Dani Muntadas aconseguien a la cita organitzada pel Biela Club Manresa una brillant victòria a l'última cursa del Volant RACC / Trofeu MOBIL 1 - MAVISA. La lluita amb Carles Duran s'esperava espectacular, i Rodríguez va sortir des del primer tram a l'atac, mostrant-se molt ràpid al llarg de tot el ral·li. Jordi, conscient de què havia de guanyar si volia optar al títol, va sortir per totes i va quallar una bona actuació que li va portar a proclamar-se campió de la trentena sisena edició del Volant RACC.

El jove pilot de l'Escuderia Baix Empordà, Pau Frigola, acompanyat per Ana Tizón, va demostrar una vegada més la seva gran progressió al volant del petit Peugeot 107. Va ser l'únic capaç de seguir el ritme de Rodríguez de principi a fi de la carrera manresana, quedant-se a tan sols nou segons de la victòria després d%u2019un gran duel fins a l'últim quilòmetre. D'aquesta forma, Frigola i Tizón van acabar l'any amb molt bon sabor de boca després d'un inici de temporada difícil.

Mala sort per als favorits al títol del Volant RACC / Trofeu MOBIL 1 - MAVISA, Carles Duran i Albert Cardó. L%u2019equip tarragoní es va veure superat per Frigola, que es va interposar en la lluita pel preuat trofeu final. Carles ho va intentar, però es va quedar a les portes d'aconseguir-ho, signant, tot i així, una genial temporada i un brillant subcampionat.

Ja més allunyats de les posicions capdavanteres, trobàvem un grup format per quatre pilots molt igualats en els temps. El millor d'ells, i tot i patir una punxada a la primera passada per Rocafort, va ser Ramón Cornet. El pilot osonenc va realitzar un bon ral·li sempre instal·lat a la quarta posició i encara que la punxada li va fer perdre temps, es va mostrar satisfet de la seva temporada amb Xevi Serra a la seva dreta en la qual va finalitzar tercer a la copa del RACC. Després de la seva forta sortida en el passat Ral·li Ciutat de Valls, Óscar Oviedo i Nacho García reapareixien amb ganes d'acabar el sempre complicat Ral·li 2000 Viratges. Corrent amb precaució durant tota la jornada, es van trobar en el top cinc després dels problemes dels seus rivals en els compassos finals de la prova, posant ja el punt de mira a la temporada vinent després de ser quarts a l'edició d'aquest any del Volant RACC.

L'andorrà Marcel Besolí, formant equip amb Albert Pérez, va marcar cronos a destacar a l'última cita de la seva primera temporada en el Volant RACC / Trofeu MOBIL 1 - MAVISA, però dues punxades van arruïnar totes les opcions de fer un bon resultat, tenint-se que conformar a córrer, sumar quilòmetres i arribar a la meta. Ral·li molt encertat de Raül Castán i Axel Coronado. Intentant aplicar tot l%u2019aprés en el seu primer any amb el Peugeot 107, els temps van començar a sortir i es va col·locar en posicions destacades fins ben començada la segona part de l'itinerari. Després de lluitar per la cinquena posició amb Oviedo, una desafortunada punxada a la segona passada per Talamanca li va arrossegar a la part més baixa de la classificació.

Classificació Volant RACC / Trofeu MOBIL 1-MAVISA %u2013 Ral·li 2000 Viratges
1. Rodríguez-Muntadas (Peugeot 107), 01:0:25.9. 2. Frigola-Tizón (Peugeot 107), a 9.0. 3. Duran-Cardó (Peugeot 107), a 38.3. 4. Cornet-Serra (Peugeot 107), a 2:15.4. 5. Oviedo-García (Peugeot 107), a 2:35.2. 6. Besolí-Pérez (Peugeot 107), a 3:39.6. 7. Castán-Coronado (Peugeot 107), a 17:17.6.

Classificació  Volant RACC / Trofeu MOBIL 1-MAVISA
1. Jordi Rodríguez, 114 punts. 2. Carles Duran, 112. 3. Ramon Cornet, 92. 4. Oscar Oviedo, 80. 5. Pau Frigola, 74. 6. Raül Castán, 64. 7. Marcel Besolí, 30. 8. Gerard Bellver, 26. 9. Jordi Terricabras, 26. 10. Jordi Coscollola, 0.