motorsport

Volant RACC. Notícies

Arrenca una nova edició del Volant RACC

19/03/2015

Aquest cap de setmana s'inicia una de les copes de promoció més mítiques dels ral·lis espanyols que arriba als seus 37 anys d'història

Un any més, i en van 37, el Volant RACC / Trofeu MOBIL 1 - MAVISA arriba amb més força i amb la promoció de joves promeses de l'automobilisme com a objectiu. Aquest cap de setmana, amb la celebració del Ral·li La Terrissa, organitzat per l'Escuderia Peu a Baix, arrenca aquesta nova edició que no incorpora importants novetats en un certamen que ja és un èxit en tots els sentits.

El calendari d'aquest any el componen de nou set proves puntuables en format mixt, amb quatre cites d'asfalt i tres de terra. Precisament, la cursa d'aquest cap de setmana que donarà el tret de sortida a la temporada 2015 serà de terra.

Fins ara, estan inscrits en vuit pilots,entre els que destaquen Ramón Cornet i el seu copilot Dani Noguer, que en la passada edició del Volant RACC / Trofeu MOBIL 1 - MAVISA van finalitzar en una brillant tercera posició absoluta i esperen lluitar pel títol en aquesta nova temporada. Però no ho tindran fàcil, ja que hauran de prestar molta atenció als equips formats per Óscar Oviedo-Ignacio García i Pau Frigola-Ana Tizón, quarts i cinquens respectivament en 2014. Oviedo va demostrar ser capaç d'estar entre els millors a tots els ral·lis, mentre que el jove Frigola va quallar una excel·lent segona meitat de temporada, sumant diversos podis.

Un altre dels pilots al que caldrà seguir de prop serà Pep Bassas, fill del mític pilot català que va ser Campió d'Espanya de Ral·lis en 1989. Debutant a la copa de promoció del RACC i copilotat per Sergi Brugué, Bassas intentarà millorar el subcampionat que va aconseguir el seu pare a l'edició del Volant RACC de 1983.

En l'àmbit reglamentari, el RACC ha apostat per l'estabilitat que dóna un reglament que en els últims anys s'ha consolidat com una gran fórmula per donar accés als ral·lis als pilots més joves. Se seguirà comptant amb els Peugeot 107, uns vehicles molt fiables i econòmics que asseguren la igualtat mecànica entre els pilots d'aquesta copa de promoció i que han demostrat ser un cotxe escola perfecta per a l'aprenentatge.

Ral·li La Terrissa
Organitzador:
Peu a Baix Motorsport Club
Quilòmetres totals: 88,05 km
Quilòmetres cronometrats: 59.40 km
Número de trams: 6 (2 diferents)
Trams-Km.-Hora pas 1º i 2º:
A: (11,80 Km), 14:01, 15:53 i 17:45
B: (8,00 Km), 14:32, 16:24 i 18:16

Més informació: Jordi López: 93 872 34 79
www.raccmotorsport.cat

Llista d'inscrits Volant RACC / Trofeu MOBIL 1-MAVISA 2015
Pep Bassas - Sergi Brugué (Escuderia Osona)
Marcel Besolí - Xavier Carulla (Automòbil Club Andorra)
Raül Castan - Axel Coronado (Motor Club Sabadell)
Ramon Cornet - Dani Noguer (Escuderia Osona)
Alfred Español - Javier Martínez (Escuderia Lleida)
Pau Frigola - Ana Tizón (Escuderia Baix Empordà)
Álvaro Jiménez - Sergio Ramírez (A Fondu Competició)
Oscar Oviedo - Ignacio García (Escuderia Lleida)

Calendari Volant RACC / Trofeu MOBIL 1-MAVISA 2015
21 de març: Ral·li La Terrissa (Terra)
11 de abril: Ral·li Pla d'Urgell (Terra)
30 de maig: Ral·li Empordà (Asfalt)
4 de juliol: Ral·li Osona (Asfalt)
5 de setembre: Ral·li Cervera (Terra)
10 de octubre: Ral·li Ciutat de Valls (Asfalt)
21 de novembre: Ral·li 2000 Viratges (Asfalt)