motorsport

Volant RACC. Notícies

Ramon Cornet primer líder del Volant RACC

23/03/2015

La primera cita de la copa de promoció del RACC es va celebrar en el Ral·li La Terrissa a la província de Girona

El Volant RACC / Trofeu MOBIL 1 - MAVISA va arrencar aquest cap de setmana amb la primera de les seves set cites programades per a aquesta temporada. La Terrissa va ser el primer ral·li de l'any, prova organitzada per l'Escuderia Peu a Baix i que va comptar amb sis inscrits entre els petits però competitius Peugeot 107. Ramon Cornet es va emportar el primer triomf i se situa al capdavant del campionat.

Excel·lent inici de temporada per a un dels principals aspirants al campionat, el jove Ramón Cornet i el seu nou copilot Dani Noguer, va dominar la prova després de l%u2019abandonament d'un altre dels grans favorits el títol aquest any, Pau Frigola. L%u2019osonenc va sumar d'aquesta manera una victòria molt important en una cita d'allò més complicada per les condicions meteorològiques adverses provocades per la pluja i el fang. Al final va ser més d'un minut de renda la que va aconseguir endossar al seu principal rival.

Marcel Besolí va sorprendre en la seva segona temporada en el Volant RACC / Trofeu MOBIL 1 - MAVISA amb una gran segona posició, superant tot tipus d'adversitats en els tècnics trams dels voltants de la localitat gironina de Quart. Amb un copilot amb molta experiència en aquest campionat, Xavier Carulla, l%u2019equip andorrà va saber gestionar el seu avantatge sobre el tercer classificat.
Malgrat alguna petita sortida de pista sense conseqüències, Óscar Oviedo i Nacho García van aconseguir un podi amb el seu Peugeot 107 que els permet sumar uns importants punts de cara al campionat. Després del seu any d'aprenentatge, la parella de l'Escuderia Lleida pretén aspirar al títol aquest 2015.

Raül Castán i Axel Coronado van aconseguir finalitzar una prova molt complicada per la incessant pluja caiguda al matí. En uns trams molt relliscosos, tots dos van aconseguir portar el petit Peugeot 107 a la meta i continuar amb la seva coneguda regularitat en els resultats, encara que conscients d'una millora necessària a la terra de cara a la propera cursa del Volant RACC / Trofeu MOBIL 1 - MAVISA.

Potser eren els màxims favorits pel seu elevat ritme sobre terra en la temporada anterior, però Pau Frigola i Ana Tizón van veure truncades les seves aspiracions a la victòria per culpa d'una sortida de carretera en el segon tram. Encara així, es van quedar amb el bon ritme demostrat, doncs van avantatjar en més de mig minut als seus rivals en només un tram.

El debutant en aquesta copa de promoció, Pep Bassas, fill d'un dels pilots més mítics dels ral%u2022lis espanyols, va aconseguir demostrar el seu nivell de pilotatge abans d'abandonar en el tercer tram. Fins a aquest moment, Pep i el seu copilot, Sergi Brugué, es trobaven provisionalment en el podi, deixant clares les seves aspiracions per a aquesta primera temporada en el Volant RACC.

Classificació Volant RACC / Trofeu MOBIL 1-MAVISA %u2013 Ral·li La Terrissa
1. Cornet-Noguer (Peugeot 107), 01:10:10.2. 2. Besolí-Carulla (Peugeot 107), a 1:01.7. 3. Oviedo-García (Peugeot 107), a 1:14.8. 4. Castán-Coronado (Peugeot 107), a 6:28.6. 

Classificació Volant RACC / Trofeu MOBIL 1-MAVISA
1. Ramon Cornet, 20 punts. 2. Marcel Besolí, 18. 3. Óscar Oviedo, 16. 4. Raül Castán, 14. 5. Pau Frigola, 0. 6. Pep Bassas, 0. 7. Álvaro Jiménez, 0. 8. Alfred Español, 0.