motorsport

Volant RACC. Notícies

Frigola suma la seva segona victòria consecutiva en el Volant RACC

01/06/2015

El pilot gironí es va alçar amb una clara victòria en el Ral·li Empordà, Ramon Cornet, quart en La Bisbal, segueix líder de la copa de promoció del RACC

La tercera cita puntuable pel Volant RACC / Trofeu MOBIL 1 %u2013 MAVISA, el Ral·li Empordà, va veure la segona victòria consecutiva de la temporada de Pau Frigola, un triomf clar del pilot de Gualta (Girona) que l'apropa una mica més a la primera posició de la copa de promoció del RACC i deixa la classificació general encara més ajustada i amb Ramon Cornet com a líder però amb quatre pilots separats per tan sols 12 punts.

Pau Frigola, acompanyat en aquesta ocasió per Jaime Morales, no va donar opció als seus rivals i es va endur cinc dels sis scratch possibles de la prova amb seu en La Bisbal d%u2019Empordà. Pau va aconseguir distanciar-se dels seus companys gràcies a un contundent atac en el tram més llarg, Els Àngels, on va poder treure més partit al seu ritme elevat per assegurar un treballat triomf que l%u2019ajuda a mantenir-se viu en el Volant RACC / Trofeu MOBIL 1 %u2013 MAVISA, on ocupa la quarta posició en la classificació general a 12 punts del líder.

En la segona posició es va classificar Óscar Oviedo, realitzant un gran ral·li sobre l'asfalt gironí al costat del seu copilot David Míguez. Óscar es va mostrar molt còmode en un ral·li on va anar agafant de nou la confiança al Peugeot 107, aconseguint finalment obrir un petit forat amb el tercer classificat del Volant RACC / Trofeu MOBIL 1 %u2013 MAVISA per assolir el seu millor resultat de l'any i mantenint la tercera posició del campionat.

Inici de temporada molt regular i prometedor per al jove andorrà Marcel Besolí, aconseguint el seu tercer podi en les tres carreres disputades fins ara. El duo Besolí-Carulla van aconseguir encapçalar un grup que va lluitar fins al final pel podi. Quatre pilots van buscar fer-se amb l'últim graó del podi, finalitzant els quatre separats per menys de deu segons entre ells en una prova de les més ajustades dels últims anys, donant a aquest podi un valor afegit que va deixar amb bon sabor de boca a Marcel, que li situa a tan sols dos punts del primer classificat.

Els osonencs Ramón Cornet i Dani Noguer van ser quarts gràcies a la seva progressió en el segon bucle de trams, traient bon profit de la longitud de l%u2019especial llarga per treure-li in extremis la posició a Raül Castán i d'aquesta forma poder mantenir el liderat en el Volant RACC / Trofeu MOBIL 1 %u2013 MAVISA després de les tres carreres disputades.

Gran millora la protagonitzada per Castán, amb Axel Coronado a la seva dreta, en aquesta trentena edició del mític Ral·li Empordà. Marcant uns temps molt interessants, Raül va demostrar que ha millorat notablement el ritme sobre asfalt i va lluitar fins al final amb el grup de pilots amb opcions de podi, perdent la batalla per solament sis segons.

Només quatre dècimes per darrere van finalitzar Pep Bassas i Sergi Brugué, que van agafant el feeling al Peugeot 107 amb el qual han debutat aquest any en el Volant RACC / Trofeu MOBIL 1 %u2013 MAVISA. En el seu primer any en el certamen, Pep va lluitar tot el dia en uns trams molt tècnics evidenciant el seu potencial com a pilot, lluitant de tu a tu amb pilots amb molta més experiència.

Un altre dels debutants que va aconseguir estar al parc tancat final en La Bisbal d%u2019Empordà va ser Alfred Español. Amb Javi Martínez en el seient de la dreta, Alfred va sumant quilòmetres a bord del petit 107 en el Volant RACC / Trofeu MOBIL 1 %u2013 MAVISA.

Mala sort per a l'equip format per Álvaro Jiménez i Sergio Ramírez, que van haver d'abandonar després d'una desafortunada sortida de carretera en els primers compassos de la prova, sent l'única formació que no va estar en l'arribada dels participants del Volant RACC / Trofeu MOBIL 1 %u2013 MAVISA.

Classificació Volant RACC / Trofeu MOBIL 1-MAVISA %u2013 Ral·li Empordà
1. Frigola-Morales (Peugeot 107), 47:07.7. 2. Oviedo-Miguez (Peugeot 107), a 21.1. 3. Besolí-Carulla (Peugeot 107), a 30.7. 4. Cornet-Noguer (Peugeot 107), a 34.7. 5. Castán-Coronado (Peugeot 107), a 36.5. 6. Bassas-Brugué (Peugeot 107), a 36-9. 7. Español-Martínez (Peugeot 107), a 1:50.2.

Classificació Volant RACC / Trofeu MOBIL 1-MAVISA
1. Ramon Cornet, 52 punts. 2. Marcel Besolí, 50. 3. Oscar Oviedo, 46. 4. Pau Frigola, 40. 5. Raül Castán, 34. 6. Pep Bassas, 20. 7. Alfred Español, 14. 8. Álvaro Jiménez, 14.