motorsport

Volant RACC. Notícies

Primera victòria d'Óscar Oviedo en el Volant RACC

10/10/2015

El Ral·li Ciutat de Valls, sisena cita de la temporada de la copa de promoció del RACC, va ser extremadament competida i el resultat deixa tot obert per a l'última prova de la temporada

Pocs ral·li es disputen tant al segon com va ser la sisena i penúltima cita puntuable pel Volant RACC / Trofeu MOBIL 1 %u2013 MAVISA. Tretze segons van separar al vencedor del quart classificat, amb victòria per Oviedo-Brugé i que deixa a tres pilots amb opcions al títol per a l'última cita de l'any en el Ral·li 2000 Viratges.

Óscar Oviedo i Sergi Brugué es van emportar un treballat triomf en un Ral·li Ciutat de Valls, una prova especialment disputada en cadascuna de les posicions dels participants del Volant RACC / Trofeu MOBIL 1 %u2013 MAVISA. Les diferències van ser tan ajustades que a meitat del ral·li, Oviedo no va poder baixar ni un moment la guàrdia doncs abans de l'últim tram solament disposava de sis dècimes de segon sobre Ramón Cornet. Llançant el seu atac i aconseguint el scratch definitiu i alçant-se amb el triomf per 2,4 segons que van ser els que li van donar la desitjada victòria.

Els actuals líders del Volant RACC / Trofeu MOBIL 1 %u2013 MAVISA, el jove equip Cornet-Noguer, també van sortir a tope en aquesta curta però tècnica prova tarragonina. Seguint a Oviedo en els compassos inicials, el pilot osonenc va arribar a liderar el ral·li, però se li va escapar per molt poc una vegada entrada la nit. Malgrat això, segueix líder del certamen i és el més seriós candidat al títol.

Acompanyat en aquesta ocasió per Ana Tizón, Raül Castán va protagonitzar un ral·li excel·lent sobre l'asfalt dels voltants de la localitat de Valls. Demostrada ja la seva enorme progressió aquesta temporada, Castán no ha parat aquest any fins a aconseguir un podi, el seu millor resultat dins del Volant RACC / Trofeu MOBIL 1 %u2013 MAVISA. Les cares de felicitat en arribar al parc tancat ho deien tot.

Amb tres victòries en el seu haver aquesta temporada, el jove Pau Frigola es perfilava com un dels clars favorits en la lluita pel triomf al costat de Cornet i Besolí. Amb Marc Sauleda a la seva dreta, Pau no va trobar el ritme i malgrat estar lluitant fins a l'última especial per l'últim calaix del podi es va quedar fora per poc menys de dos segons, deixant evident l'enorme competitivitat que va haver-hi en la sisena cita de l'any.

Fins ara mai havia baixat del podi i amb la regularitat més gran possible en aquesta copa de promoció, l'andorrà Marcel Besolí, va ser un altre dels sorpresos pel gran ral·li que van disputar els seus rivals. Fent equip amb Xavier Carulla, el pilot del principat no es va trobar còmode i es va veure relegat fins a la cinquena posició, trencant aquesta ratxa de podis que semblava impertorbable.

Continuant el seu aprenentatge en el seu any de debut en el Volant RACC / Trofeu MOBIL 1 %u2013 MAVISA, Álvaro Jiménez i Sergio Ramírez rodaven en una prometedora quarta posició en arribar al final de la primera meitat de la prova. Amb els trams de nit al davant, Jiménez-Ramírez van anar perdent segons en cada especial fins a finalitzar sisens després de la sortida d'Español.

Alfred Español i Javi Martínez es van quedar a pocs quilòmetres d'aconseguir el seu segon podi consecutiu a l'any del seu debut per una sortida de carretera en la part final del tram de Can Ferrer. Amb les posicions molt ajustades, qualsevol error els podia fer baixar fins al cinquè lloc, però el seu desenllaç va ser menys afortunat en haver d'abandonar.

Classificació Volant RACC / Trofeu MOBIL 1-MAVISA %u2013 Ral·li Ciutat de Valls
1. Oviedo-Brugué (Peugeot 107), 41:58.5. 2. Cornet-Noguer (Peugeot 107), a 2.4. 3. Castán-Tizon (Peugeot 107), a 11.6. 4. Frigola-Sauleda (Peugeot 107), a 13.3. 5. Besolí-Carulla (Peugeot 107), a 24.7. 6. Jiménez-Ramírez (Peugeot 107), a 47.3.

Classificació Volant RACC / Trofeu MOBIL 1-MAVISA
1. Ramon Cornet, 106 punts. 2. Marcel Besolí, 98. 3. Pau Frigola, 86. 4. Oscar Oviedo, 78. 5. Raül Castán, 72. 6. Pep Bassas, 44. 7. Álvaro Jiménez, 42. 8. Alfred Español, 36.