motorsport

Volant RACC. Notícies

Raül Castán s'imposa en la segona cita del Volant RACC

04/04/2016

Inesperada victòria del pilot de Barcelona, que es va alçar amb el triomf en el Ral·li Pla d'Urgell després de l'abandonament del líder en l'últim tram

Sorprenent final en la segona prova puntuable pel Volant RACC / Trofeu MAVISA que es va disputar aquest cap de setmana. El guanyador de la primera cita i líder del certamen, Dani Muntadas, es va veure obligat a abandonar en l'últim tram quan encapçalava la classificació general. Castán-Coronado no van fallar i després de pressionar al primer classificat al llarg de tota la cursa es van portar el triomf a Mollerussa.

Aquesta és la primera victòria sobre terra de Raül Castán i Axel Coronado en el Volant RACC / Trofeu MAVISA. Després de l'inesperat abandonament en l'últim tram de Dani Muntadas, la parella barcelonina va aprofitar el seu gran ral·li disputat per pujar a l%u2019esglaó més alt del podi. Castán-Coronado van ser molt ràpids tota la prova i finalment van aconseguir imposar-se en una superfície que no és la seva favorita.

Una vegada més el jove pilot osonenc Pep Bassas, amb Jaume Poch a la seva dreta, es va endur la segona plaça final en el Ral·li Pla d'Urgell. Bassas va acusar falta de ritme en les primeres especials del migdia, veient-se obligat a recuperar el temps perdut per apropar-se al líder de la prova. Malgrat això, aquest resultat els situa com a nous líders del Volant RACC / Trofeu MAVISA.

Segon podi consecutiu per a la parella Español-Ferrán als comandaments del Peugeot 107 del Volant RACC / Trofeu MAVISA. El canvi de superfície va semblar no afectar el ritme d'Alfred, que va saber controlar molt bé els atacs de Jiménez durant la part final del ral·li per adjudicar-se, de forma totalment inesperada, una altra tercera posició.

En la prova lleidatana, Álvaro Jiménez va estar sempre dins del top cinc, intentant no assumir riscos després de la seva sortida en la primera cita de la temporada. Al costat de Sergio Ramírez, van realitzar un ral·li molt regular que els va permetre obtenir un excel·lent quart lloc final.

L'equip de l'Escuderia Baix Empordà format per Adrià Serratosa i Eric Bellver va continuar sumant quilòmetres i experiència en aquesta sempre competida copa de promoció del RACC, classificant-se dins dels cinc primers i sumant uns importants punts per al campionat. Borja Puga i Eric Rodríguez van portar el petit Peugeot 107 a la sisena posició del ral·li lleidatà descobrint la conducció sobre terra i millorant notablement els seus registres en cada passada, arribant a meta amb la mira posada en la següent cursa.

Després de liderar la prova de principi a fi amb uns cronos molt destacables, Dani Muntadas i Oriol Vives van patir una sortida de pista en l'últim tram i com a conseqüència van arrencar una roda, veient-se obligats a abandonar després d'acariciar la que hauria estat la seva segona victòria consecutiva en el Volant RACC / Trofeu MAVISA.

Un bon ensurt es van portar Andreu Moreno i Javi Martínez en la segona passada pel tram A quan, després de perdre el control del seu Peugeot 107, van caure a un canal de reg. Afortunadament, solament va caldre lamentar danys materials. Mala sort de nou per als integrants de l'equip Monlau Repsol Technical School format per David Cebrián i Jaime Morales, que havien d'abandonar prematurament en la seva primera presa de contacte amb la terra.

Classificació Volant RACC / Trofeu MAVISA %u2013 Rallye Pla d%u2019Urgell
1. Castán-Coronado (Peugeot 107), 44:41.2. 2. Bassas-Poch (Peugeot 107), a 11.3. 3. Español-Ferrán (Peugeot 107), a 15.5. 4. Jiménez-Ramírez (Peugeot 107), a 23.8. 5. Serratosa-Bellver (Peugeot 107), a 2:25.7. 6. Puga-Rodríguez (Peugeot 107), a 2:47.3.

Classificació Volant RACC / Trofeu MAVISA
1. Pep Bassas, 42 punts. 2. Raül Castán, 41. 3. Alfred Español, 36. 4. Adrià Serratosa, 28. 5. Dani Muntadas, 25. 6. Borja Puga, 22. 7. Álvaro Jiménez, 16. 8. Andreu Moreno, 12. 9. David Cebrián, 0.