motorsport

Volant RACC. Notícies

Victòria i títol en el Volant RACC per a Muntadas en el Ral·li 2000 Viratges

21/11/2016

L'osonenc es va alçar amb el campionat després d'un final d'infart, Pep Bassas, segon a Manresa, va aconseguir el subcampionat

Final espectacular per a la copa de promoció amb més prestigi dels ral·li. El Volant RACC / Trofeu MAVISA va tancar la temporada en el Ral·li 2000 Viratges, setena prova puntuable per al certamen. Tres pilots arribaven a Manresa amb clares opcions al títol, Dani Muntadas, Raül Castán i Pep Bassas, i els tres van estar al llarg del ral·li en posicions d'aconseguir-ho, però finalment Dani Muntadas i Oriol Vives es van fer amb la corona de campió i a més es van imposar en la cita més antiga dels ral·lis.

El jove pilot Dani Muntadas va aconseguir fer història en el mític Ral·li 2000 Viratges en proclamar-se campió del Volant RACC després de fer-ho dos anys abans en el seient de la dreta com a copilot, un fet inèdit. A més, Muntadas i el seu copilot, Oriol Vives, es van adjudicar el triomf en l'última cursa de l'any i van tancar d'aquesta manera una temporada excepcional, amb quatre triomfs de set possibles, guanyant-se la condició de favorits des del primer moment malgrat ser un any tremendament renyit que no es va decidir fins a l'últim metre de la prova que tancava la campanya 2016.

Una altra jove promesa dels ral·lis nacionals, Pep Bassas, fill del mític campió i un dels pilots més estimats en l'especialitat, va completar un ral·li d'autèntica bogeria a Manresa. Després de situar-se líder al pas pel tercer tram, un fort cop en l'especial de Pinós semblava deixar-ho fora de la classificació, però no va llançar la tovallola i al costat del seu copilot Jaume Poch van aconseguir arribar al parc d'assistència. Amb una hora de temps en l'assistència, els seus mecànics van aconseguir reparar el 107 i van poder seguir en carrera i finalitzant segon per tan sols 1.4 segons. La segona plaça final, els va fer adjudicar-se el subcampionat del Volant RACC / Trofeu MAVISA.

Un altre dels equips amb aspiracions al títol era el format per Raül Castán i Axel Coronado. La parella de Barcelona va començar la prova amb bon peu després de col·locar-se en la primera posició en el primer bucle, però arribats a la segona passada pel delicat tram de Pinós van patir una forta sortida de carretera sense conseqüències. L'abandó els va impedir lluitar pel títol deixant-los en el tercer lloc final del Volant RACC / Trofeu MAVISA.

Els integrants de l'equip Monlau-Repsol van sumar un nou podi en la quarta cita sobre asfalt del calendari. Alex Teixidor i Eric Bellver van marcar uns temps destacables i gràcies a dos scratch en els trams de la tarda van poder assegurar la tercera posició amb el petit però fiable Peugeot 107.

Álvaro Jiménez i Sergio Ramírez van córrer en terra de ningú en el quart lloc en una prova que va destacar per la dificultat de la primera meitat del recorregut, amb un asfalt molt trencat i brut que va posar les coses molt difícils entre els participants de la copa de promoció del RACC.

Borja Puga i Eric Rodríguez van completar en aquesta cita, organitzada pel Biela Club Manresa, una temporada molt regular i d'aprenentatge amb el Peugeot classificant-se dins del top cinc i aconseguint d'aquesta forma el seu millor resultat de l'any.

Classificació Volant RACC / Trofeu MAVISA Ral·li 2000 Viratges
1. Muntadas-Vives (Peugeot 107), 01:11:28.9. 2. Bassas-Poch (Peugeot 107), a 1.4. 3. Teixidor-Sabater (Peugeot 107), a 1:50.5. 4. Jiménez-Ramírez (Peugeot 107), a 2:45.5. 5. Puga-Rodríguez (Peugeot 107), a 8:36.1.

Classificació Volant RACC / Trofeu MAVISA
1. Dani Muntadas, 139 punts. 2. Pep Bassas, 127. 3. Raül Castán, 114. 4. Álvaro Jiménez, 99. 5. Alfred Español, 81. 6. Adrià Serratosa, 80. 7. Borja Puga, 66. 8. Alex Teixidor, 48. 9. Andreu Moreno, 18. 10. David Cebrián, 10.