motorsport

Volant RACC. Notícies

El Volant RACC aterra en el WRC

04/10/2017

Els pilots de la copa de promoció del RACC disputaran la cita mundialista que se celebra aquest cap de setmana a Salou

El Volant RACC / Trofeu MAVISA arriba al Campionat del Món de Rallyes. La copa de promoció del RACC celebrarà la seva cinquena cita puntuable de la temporada coincidint amb la disputa del RallyRACC, prova del WRC que se celebra aquest cap de setmana a Salou.

Els organitzadors del Volant RACC / Trofeu MAVISA han decidit aprofitar el recorregut mixt del ral·li mundialista per fer-ho puntuable per a la copa. D'aquesta manera, els vuit equips inscrits en la monomarca es jugaran els punts del campionat en la primera jornada del RallyRACC.

Aquesta primera jornada constarà de sis especials, tres diferents, que sumaran 115 km contra el crono en uns trams en la seva majoria de terra. El final d'aquesta primera jornada coincidirà amb la prova puntuable pel Volant RACC / Trofeu MAVISA. Això sí, els organitzadors han donat via lliure als equips participants a poder seguir competint en el RallyRACC si així ho desitgen en les dues etapes següents que transcorreran per trams d'asfalt, encara que aquests ja no seran puntuables per a la copa de promoció.

A aquesta antepenúltima cursa de la temporada del Volant RACC / Trofeu MAVISA s'arriba amb Pep Bassas com a sòlid líder. El pilot de Vic s'ha imposat en tres de les quatre primeres cites i juntament amb Manel Muñoz espera brillar en els trams tarragonins i acostar-se una mica més al títol.

Per evitar-ho, el millor posicionat en la classificació general és Aleix Vila. Copilotat per Marc Roca, Vila és el segon classificat i encara no s'ha baixat del podi en els quatre ral·lis disputats. Caldrà no perdre de vista al guanyador del passat Ral·li Ciutat de Cervera, Jordi Salines, que després d'un inici de temporada marcat pels problemes vol seguir amb la seva particular remuntada fins als llocs capdavanters amb Oscar Barrera a la seva dreta en el Peugeot 208 1.2 PureTech VR.

El tercer classificat del Volant RACC / Trofeu MAVISA, Sergi Francolí, amb Guillem Aymerich fent les funcions de navegant, serà un altre dels pilots que buscaran lluitar per les places d'honor del ral·li amb seu a Salou. La resta d'equips inscrits formats per Adrià Serratosa-Oscar González, Marc Paradell-Xavier Quesada, Claudi Ribeiro-Marta Anglada i Pablo Suárez-Israel Pereira intentaran aprofitar al màxim l'experiència de córrer en el mundial de l'especialitat i seguir millorant com a pilots, a més de lluitar per sumar el màxim de punts.

RallyRACC
Organitzador: RACC
Quilòmetres cronometrats: 115,90  km
Número de trams: 6 (3 diferents)
Trams-Km.-Hora pas 1º y 2º:
TC1-4 Caseres (12.50 km), 09:53 y 15:19
TC2-5 Bot (6,50 km), 10:21 y 15:47
TC3-6 Terra Alta (38,95 km), 10:56 y 16:22
Més informació: Jordi López: 93 872 34 79
www.raccmotorsport.cat

Pilots inscrits Volant RACC / Trofeu MAVISA RallyRACC
Pep Bassas-Manel Muñoz                          Jr.           Escuderia  Osona
Sergi Francolí-Guillem Aymerich              Jr.           Escuderia  Motor Terrassa
Marc Paradell-Xavier Quesada                                 Motor Club Sabadell
Claudi Ribeiro-Marta Anglada                                   Automòbil Club Andorra
Jordi Salinas-Oscar Barrera                                         Escuderia  Motor Terrassa
Adrià Serratosa-Oscar González               Jr.           Escuderia  Baix Empordà
Pablo Suárez-Israel Pereira                        Jr.           Escuderia  Aterura
Aleix Vila-Marc Roca                                     Jr.           Biela Club Manresa

Classificació Volant RACC / Trofeu MAVISA
1.
Pep Bassas, 121 punts. 2. Aleix Vila, 102. 3. Sergi Francolí, 80. 4. Jordi Salinas, 51. 5. Adrià Serratosa, 49. 6. Marc Paredell, 44. 7. Oscar Ortolà, 39. 8. Abel Barcons, 18. 9. Claudi Ribeiro, 12. 10. Aleix Teixidor, 10. 11. Pablo Suárez, 4.