motorsport

Volant RACC. Notícies

Pep Bassas campió del Volant RACC 2017

20/11/2017

Temporada brillant del jove pilot català que ha guanyat cinc de les set carreres celebrades, en el Ral·li 2000 Viratges la victòria va ser para Aleix Vila després d'un ral·li impecable

El Volant RACC / Trofeu MAVISA 2017 va posar punt final a la temporada amb la disputa del Ral·li 2000 Viratges celebrat a Manresa. Després d'una excel·lent campanya, Pep Bassas és el nou campió de la copa de promoció del RACC després de finalitzar cinquè en la prova del Bages, cursa en la qual es va imposar Aleix Vila.

El jove pilot de Seva, Pep Bassas, és el flamant campió de la trentena novena edició del Volant RACC / Trofeu MAVISA, la copa de joves talents del RACC que un any més va ser tot un èxit. Amb la seva cinquena posició a Manresa va assegurar els punts necessaris per portar-se el títol, tan competit o més que en les últimes temporades. Pep ha aconseguit cinc victòries en les set proves puntuables, demostrant un excel·lent nivell de pilotatge i una progressió espectacular al llarg de l'any i posa el seu primer granet de sorra per emular al seu pare, Pep Bassas, un dels pilots més mítics de l'automobilisme nacional.

La parella de Solsona formada per Aleix Vila i Marc Roca, integrants de l'escuderia organitzadora de l'última cita del calendari, es van imposar amb total claredat en el mític 2000 Viratges. Amb vuit millors temps assolits d'onze possibles, van liderar de principi a fi, solament seguits fins a l'equador de la prova per Jordi Salinas. Gràcies als punts aconseguits amb aquest treballat triomf en la carrera de casa, Aleix es va adjudicar el subcampionat, mentre que Marc es va proclamar campió de copilots.

En el segon lloc es van classificar uns incisius Salinas-Barrera. Els del Vallès van ser molt combatius durant tota la jornada arribant fins i tot a protagonitzar una espectacular lliurada en el tram de Castellfollit que els podria haver significat l'abandonament. Sense llançar la tovallola ni un sol moment, Jordi va continuar amb un ritme elevat per aconseguir el seu tercer podi del 2017.

Els joves debutants Sergi Francolí i Guillem Aymerich van tornar a donar mostra de la seva gran competitivitat als comandaments del Peugeot 208 1.2 PureTech VR en un any de ràpida adaptació a aquest vehicle. Sumant l'últim scratch de la cita manresana van assegurar el tercer graó del podi i de la mateixa manera el bronze en el campionat, mostrant-se molt satisfets dels excel·lents resultats aconseguits.

Per fi l'andorrà Claudi R. Leite va aconseguir estar en l'arribada sense problemes importants. Amb Marta Anglada de copilot, Leite va arribar a lluitar pel podi fins ben entrada la nit, però finalment va donar per bona la quarta posició, tancant la temporada amb bon sabor de boca després de diverses distraccions que li van impedir estar més amunt en la classificació general del certamen.

Per darrere de Bassas-Muñoz, cinquens en aquesta prova i guanyadors del campionat, van finalitzar els canaris Pablo Suárez i Israel Pereira. L'equip de l'Escuderia Aterura va seguir sumant quilòmetres i experiència coneixent nous ral·lis per afrontar amb garanties el seu futur en aquesta copa de promoció.

Tancant la classificació en el 2000 Viratges trobem a Abel Barcons i Domènech Castellet. En la seva primera temporada en el trofeu del RACC amb el fiable 208 va aconseguir finalitzar una vegada més una dura prova, marcada pel fred. Seguir afrontant trams en aquesta competida copa els permet millorar la seva tècnica per anar polint els temps.

L'únic abandonament a Manresa ho van protagonitzar Marc Paradell i Xavi Quesada a causa d'una sortida de carretera en la segona passada pel ràpid tram de Vilaredes en la qual va arrencar la roda davantera esquerra.

Classificació Ral·li 2000 Viratges - Volant RACC / Trofeu MAVISA
1. Vila-Roca (Peugeot 208 1.2 PureTech VR), 01:03:06.2. 2. Salinas-Barrera (Peugeot 208 1.2 PureTech VR) a 37.1. 3. Francolí-Aymerich (Peugeot 208 1.2 PureTech VR) a 49.1. 4. Leite-Anglada (Peugeot 208 1.2 PureTech VR) a 1:12.6. 5. Bassas-Muñoz (Peugeot 208 1.2 PureTech VR) a 1:34.8. 6. Suárez-Pereira (Peugeot 208 1.2 PureTech VR) a 2:41.7. 7. Barcons-Gascó (Peugeot 208 1.2 PureTech VR) a 6:16.7.

Classificació Volant RACC / Trofeu MAVISA
1. Pep Bassas, 174 punts. 2. Aleix Vila, 164,5. 3. Sergi Francolí, 132,5. 4. Jordi Salinas, 90. 5. Adrià Serratosa, 65. 6. Marc Paredell, 63. 7. Oscar Ortolà, 39. 8. Pablo Suárez, 33. 9. Abel Barcons, 30,5. 10. Claudi Ribeiro, 30. 11. Aleix Teixidor, 10.