motorsport

Volant RACC. Notícies

Francolí més líder del Volant RACC després de guanyar a la terra de Cervera

03/09/2018

El Ral·li de Terra de Cervera va veure una nova victòria del jove pilot vallesà que va arrasar en la prova lleidatana

Sergí Francolí s'escapa al capdavant del Volant RACC / Trofeu Mavisa després de la disputa del Ral·li Ciutat de Cervera celebrat aquest cap de setmana passat. En l'entrada del certamen a les proves de terra, que a més suposa l'equador del certamen, el pilot vallesà donà un fort cop al campionat en la seva lluita pel títol

El jove pilot Sergi Francolí segueix ampliant el seu avantatge al capdavant del campionat gràcies a una nova victòria, aconseguida en la primera cita sobre terra de l'any. Amb María Salvo a la seva dreta, el duo vallesà va començar la prova lleidatana en la part més alta de la classificació del Volant RACC / Trofeu Mavisa, demostrant la seva superioritat en portar-se tots els scratch possibles de la cita, a més dels punts del trofeu Júnior. D'aquesta forma Sergi fa un pas més cap a l'anhelat títol de campió.

Des de l'Escuderia Aterura, els canaris Pablo Suárez i Israel Pereira van aconseguir pujar per primera vegada al podi gràcies a una carrera d'allò més treballada. Els integrants de l'equip Monlau Repsol Technical School van haver d'esperar fins a la quarta prova del calendari, disputada pels tècnics camins de Cervera, per poder demostrar el seu nivell sobre terra amb aquesta brillant segona posició consolidada, en bona part, en les especials més llargues.

Lliçó d'experiència la que va donar Marc Paradell, qui al costat del seu copilot Xavi Quesada va saber aprofitar la duresa de la prova per afermar-se en posicions de podi, sent el seu segon consecutiu de l'any del Volant RACC / Trofeu Mavisa. Gràcies als seus bons cronos en la primera meitat de la prova, sempre entre els quatre millors, Paradell es va basar en la regularitat i es va limitar a no cometre errors en els trams de la tarda per assegurar una celebrada tercera posició.

Quarta posició de la general i segon entre els Júnior per al jove Marc Ventura. El pilot de Palafrugell va acusar la pols del participant anterior en la primera passada pel tram A perdent una mica més d'un minut, allunyant-se així de les posicions d'honor. En aquesta ocasió va ser Gerard Alsina qui copilot a Marc cap a les portes del podi, sumant un bon grapat de punts de cara a la part final del certamen.

Els dos equips Júnior formats pels germans Roger i Ferran Aymerich i per Rubén Muñoz - Javier Martínez van barallar fins a l'últim tram cronometrat per entrar en el top cinc. Malgrat rodar durant gairebé tot el dia per darrere, un excel·lent registre en la segona passada pel tram D va posar als de l'equip becat per la Federació Catalana d'Automobilisme per davant, encara que solament per 3,4 segons respecte als del Biela Club Manresa.

Luka Larrosa i la seva copilot Brigitte Saurí van debutar a la terra a bord del Peugeot 208 1.2 Pure Tech del Volant RACC / Trofeu Mavisa en una prova que no és precisament fàcil. Rodant de menys a més, els Slam Club Rally van ser descobrint els secrets de la conducció sobre aquesta delicada superfície i van aconseguir arribar amb el cotxe sencer a meta, esperant al següent meeting de la copa de promoció del RACC per seguir amb la seva progressió.

En la vuitena posició trobem a Abel Barcons i el seu copilot Xevi Tort, els qui durant tota la prova van estar per davant de Marc Consul i Eric Bellver. Tots dos van descobrir la duresa dels trencats camins dels voltants de Cervera, molt tocats després del pas dels potents vehicles 4x4 participants en el Campionat d'Espanya.

La mala sort es va encebar aquesta vegada amb el simpàtic equip del Volant RACC / Trofeu Mavisa format per Daniel Dalmau i Ricard Mateu. Problemes amb el varillaje del canvi que es van repetir en diverses ocasions els van enfonsar en la classificació gens més començar el ral·li, frustrant tota opció a un bon resultat.

Clasificació Volant RACC / Trofeu MAVISA Ral·li de Cervera

1. Francoli-Salvo (Peugeot 208 1.2 PureTech VR), 1.32.48.7. 2. Suárez-Pereira (Peugeot 208 1.2 PureTech VR), a 3.15.8. 3. Paradell-Quesada (Peugeot 208 1.2 PureTech VR), a 4.54.6. 4. Ventura-Alsina (Peugeot 208 1.2 PureTech VR), 6.14.8. 5. Aymerich-Aymerich (Peugeot 208 1.2 PureTech VR), a 6.44.7. 6. Muñoz-Martinez (Peugeot 208 1.2 PureTech VR), a 6.48.1. 7. Larrosa-Saurí (Peugeot 208 1.2 PureTech VR), a 8.03.5. 8. Barcons-Tort (Peugeot 208 1.2 PureTech VR), a 11.14.3. 9. Consul-Bellver (Peugeot 208 1.2 PureTech VR), a 13.05.9. 10. Dalmau-Mateu (Peugeot 208 1.2 PureTech VR), 16.08.4.

Clasificació Volant RACC / Trofeu MAVISA 1. Sergi Francolí, 125 punts. 2. Marc Paradell, 56 3. Marc Ventura, 54. 4. Pablo Suárez, 53. 5. Jordi Salinas, 48. 6. Luka Larrosa, 48. 7. Roger Aymerich, 47. 8. Daniel Dalmau, 45. 9. Rubén Muñoz, 44. 10. Abel Barcons, 30. 11. Marc Consul, 26. 12. Aleix Vila, 21. 13. Adrià Serratosa, 6. 14. Miquel Riera, 4. 15. Claudi Leite, 0