motorsport

Volant RACC. Notícies

Primera victòria per a Pol Gómez, nou líder del Volant RACC Trofeu Mavisa

30/04/2023

El pilot de l’equip Jimy Motorsport i el seu navegant, Pablo Sánchez, han estrenat aquest cap de setmana el seu caseller de victòries en fer-se amb la victòria de la segona cita de la temporada, el 13è Ral·li Ciutat de Valls, fet que els situa ara al cap del campionat. Gerard Julià ha finalitzat segon en el seu debut amb el seu nou copilot, Isaac Pujol. El podi de la prova tarragonina l’han completat Arnau Bartés / Miquel Velilla.

Gairebé un mes després d'haver iniciat el seu camí dins el Volant RACC Trofeu Mavisa darrere Arnau Bartés / Miquel Velilla al 24è Ral·li de la Llana Ripollès, Pol Gómez / Pablo Sánchez s'han proclamat vencedors aquest cap de setmana de la segona cita d'asfalt de la temporada, el 13è Ral·li Ciutat de Valls, alçant-se així com a nous líders de l'emblemàtic campionat que organitza des de fa més de quatre dècades RACC Motorsport.

El jove pilot català i el seu navegant asturià han dominat de principi a fi sobre les abrasives carreteres tarragonines, sumant un total de sis scratch a bord del seu Peugeot 208 1.2 PureTech, gestionat per Jimy Motorsport; el mateix vehicle amb el qual el fill d'Oriol Gómez (campió d'Espanya de Ral·lis d'Asfalt de 1994 i ex pilot oficial de Seat a nivell internacional) va debutar l'any passat al Volan FAPA, la fórmula de promoció que la federació asturiana va importar des de Catalunya fa quatre temporades.

Paral·lelament, Gerard Julià s'ha rescabalat dels nombrosos inconvenients que van sortir-li al pas durant el 24è Ral·li de la Llana Ripollès, adjudicant-se un segon lloc molt treballat junt al seu copilot, Isaac Pujol, vigent campió del Volant RACC Trofeu Mavisa a la dreta de Sergi Pérez. Després de sobreposar-se a un contratemps mecànic quan seguia a l'estela del líder, el pilot de Matadepera ha marcat els millors registres de les últimes dues especials (celebrades, al igual que a l'anterior cita, sota un intens diluvi), aconseguint així la segona posició final.

El podi l'han completat els vencedors del 24è Ral·li de la Llana Ripollès, Arnau Bartés / Miquel Velilla. A pesar d'un persistent problema de potència, que els ha impedit aquesta vegada exprimir al màxim les prestacions del Peugeot 208 1.2 PureTech alineat per la FCA (Federació Catalana d'Automobilisme), els actuals campiones de Catalunya de Promoció han aconseguit marcar un scratch a l'antepenúltima especial de la prova tarragonina i fer-se in extremis amb el tercer esglaó del podi del Volant RACC Trofeu Mavisa.

Una punxada a falta d'un sol tram ha relegat finalment al quart lloc a Aleix Arcarons / Christian Gomez, després d'haver ocupat la tercera posició durant bona part de la jornada.

Els mallorquins Joan Socias / Bartomeu Payeras, els participants més joves d'aquesta 45a edició del campionat de promoció impulsat per RACC Motorsport, han seguit acumulant kilòmetres amb el seu Peugeot 208 1.2 PureTech, que han situat a la cinquena posició del 13è Ral·li Ciutat de Valls, estrenant així el seu caseller de punts després de l'entrebanc de la prova anterior.


CLASSIFICACIÓN 13º RAL·LI CIUTAT DE VALLS
1º- Pol Gómez / Pablo Sánchez (Peugeot 208 1.2 PureTech), 1:15:31.2
2º- Gerard Julià / Isaac Pujol (Peugeot 208 1.2 PureTech), a 40.6
3º- Arnau Bartés / Miquel Velilla (Peugeot 208 1.2 PureTech), a 1:08.0
4º- Aleix Arcarons / Christian Gómez (Peugeot 208 1.2 PureTech), a 1:12.6
5º- Joan Socias / Bartomeu Payeras (Peugeot 208 1.2 PureTech), a 2:31.4


CLASSIFICACIÓ VOLANT RACC TROFEU MAVISA 2023
1º- Pol Gómez, 49 puntos
2º- Arnau Bartés, 45 puntos
3º- Gerard Julià, 40 puntos
4º- Aleix Arcarons, 36 puntos
5º- Joan Socias, 14 puntos


CALENDARI VOLANT RACC TROFEU MAVISA 2023
Ral·li de La Llana Ripollès (1 d'abril) [asfalt]
Ral·li Ciutat de Valls (29 d'abril) [asfalt]
Ral·li Empordà (20 de maig) [asfalt]
Memorial Abel Puig (2 de setembre) [terra]
RallyRACC Catalunya-Costa Daurada (20 d'octubre) [terra]
Ral·li 2000 Viratges (25 de novembre) [asfalt]