motorsport

Volant RACC. Notícies

El Volant RACC Trofeu Mavisa inicia una nova etapa al 37è Ral·li Empordà

24/05/2024

La copa de promoció de ral·lis degana del país inicia la seva 46a edició amb un planter completament renovat de vehicles i pilots, que debuten aquest cap de setmana a la primera de les sis proves designades pel calendari 2024.

El Volant RACC Trofeu Mavisa obre un nou capítol de la seva dilatada història al 37è Ral·li Empordà, on aquest cap de setmana prenen forma els alicients i novetats que protagonitzaran la 46a edició del certamen formatiu impulsat per RACC Motorsport. Un total de quatre tripulacions, que mai fins ara havien lluitat pel campionat, es disputarán la primera victòria de l'any amb els vehicles de nova generació que ha desenvolupat Mavisa Sport: el Peugeot 208 1.2 PureTech VR 2024 i l'Opel Corsa 1.2T VR.

Els participants del 46è Volant RACC Trofeu Mavisa competiran en tres classificacions diferents; pilots, copilots i participants júnior nascuts a partir de l'1 de gener de 1999. Al final del campionat, el guanyador del Trofeu Júnior tindrà l'oportunitat de guanyar una beca per a la temporada 2025 (sempre que també guanyi el Volant RACC), gràcies a la col·laboració entre RACC i Mavisa Sport.

La principal novetat d'aquesta temporada afecta als vehicles admissibles. El Peugeot 208 1.2 PureTech VR 2024 i l'Opel Corsa 1.2T VR seran les màquines a l'abast dels participants, que hauran de muntar-hi el kit de preparació i seguretat proporcionat per Mavisa Sport. Tots dos compten amb motors 1.2 turbo i estaran homologats com a Rally5Kit per la FIA.

En aquesta primera prova de la temporada, els nous vehicles es veuran les cares amb el Peugeot 208 1.2 PureTech, la màquina protagonista dels últims anys, formant una llista variada tant a nivell mecànic com també humà.

Jordi San Andrés i el seu copilot, Carlos Cabrero, formen l'equip becat per la Federació Catalana d'Automobilisme, com a actuals guanyadors del Campionat de Catalunya de Promoció. Junt amb els germans Marc i Laura Pedrosa, competiran amb sengles Peugeot 208 1.2 PureTech VR 2024.

El jove pilot canari Kilian Santana, finalista de la selecció europea del concurs FIA Rally Star al 2022, junt amb el campió del Volant RACC Trofeu Mavisa d'aquella temporada, Sergi Pérez, ha escollit el certamen de promoció organitzat per RACC Motorsport per a realitzar el seu debut com a pilot ‘real'. Després d'una dilatada trajectòria a l'automobilisme virtual, l'excampió del S-CER Virtual s'estrena aquest cap de setmana al volant del nou Opel Corsa 1.2T VR, acompanyat per l'Isaac Pujol.

Per la seva part, Gerard Comellas i Jaume Garcia són els únics inscrits amb experiència prèvia al Volant RACC Trofeu Mavisa, al qual van realitzar el seu debut amb una participació al Rallye 2000 Viratges, on van aconseguir el seu primer ‘scratx' i una prometedora segona posició final. Participaran amb la versió del Peugeot 208 1.2 PureTech empleada en solitari fins la passada temporada.

Tots ells s'enfrontaran al cronòmetre per primera vegada aquest 2024 el dissabte 25 de maig, al 37è Ral·li Empordà, format per quatre trams a doble passada per a un total de vuit especials i 86,72 quilòmetres cronometrats que desvelaran la identitat del primer guanyador del Volant RACC Trofeu Mavisa 2024.


CALENDARI VOLANT RACC TROFEU MAVISA 2024

Ral·li Empordà (25 de maig) [asfalt]
Ral·li Vila d'Artés (15 de juny) [terra]
Memorial Abel Puig (7 de setembre) [terra]
Ral·lisprint de Vilanova d'Escornalbou (28 de setembre) [asfalt]
RallyRACC Catalunya-Costa Daurada (19-20 d'octubre) [terra]
Rallye 2000 Viratges (23 de novembre) [asfalt]