motorsport

Volant RACC. Notícies

Debut amb victòria de Jordi San Andrés al Volant RACC Trofeu Mavisa

27/05/2024

El pilot de Sabadell i el seu navegant, Carlos Cabrero, han sortit victoriosos del 37è Ral·li Empordà, que han liderat de principi a fi amb el nou Peugeot 208 1.2 PureTech VR de la FCA (Federació Catalana d'Automobilisme), imposant-se a Kilian Santana / Isaac Pujol. Gerard Comellas / Jaume Garcia han completat el podi d'aquesta primera cita.

La 46a edició del Volant RACC Trofeu Mavisa ha arrancat amb el 37è Ral·li Empordà, on Jordi San Andrés / Carlos Cabrero, vigents campions de Catalunya de Promoció, han protagonitzat una estrena triomfal al certamen promocional que organitza RACC Motorsport.

Aquesta victòria per part dels nous protegits de la FCA (Federació Catalana d'Automobilisme) suposa el primer èxit del Peugeot 208 1.2 PureTech VR d'última generació, desenvolupat per Mavisa Sport. L'altre model que s'incorpora aquesta temporada al certamen, l'Opel Corsa 1.2T VR, ha debutat també a les carreteres gironines; entre els dos, s'han repartit els vuit scratx del 37è Ral·li Empordà, que Jordi San Andrés / Carlos Cabrero han liderat des de la primera especial fins la darrera.

Kilian Santana, un dels pilots virtuals de ral·lis amb millor palmarés del panorama estatal, s'ha estrenat aquest cap de setmana a una competició real, acompanyat per Isaac Pujol (campió del Volant RACC Trofeu Mavisa al 2022, a la dreta de Sergi Pérez), al volant de l'Opel Corsa 1.2T VR. El jove canari ha resolt la seva primera participació en aquesta especialitat amb la segona posició final del 37è Ral·li Empordà i tres scratx, un d'ells compartit amb Jordi San Andrés.

Gerard Comellas / Jaume Garcia han completat el podi d'aquesta primera cita, iniciant amb èxit la seva primera campanya a temps complet al Volant RACC Trofeu Mavisa, després de la seva participació preliminar a l'última cita de 2023.

Un lleuger toc a la secció matinal ha obligat a abandonar a Marc Pedrosa / Laura Pedrosa, tot i que han pogut reenganxar-se posteriorment per tal de seguir sumant quilòmetres i adaptant-se al nou Peugeot 208 1.2 PureTech VR, amb el que opten per primera vegada, al igual que la resta de competidors d'aquesta temporada (tots ells, també júniors), al títol del certamen formatiu que organitza RACC Motorsport.





CLASSIFICACIÓ 37è RAL·LI EMPORDÀ

1r- Jordi San Andrés / Carlos Cabrero (Peugeot 208 1.2 PureTech VR), 1:02:26.2 
2n- Kilian Santana / Isaac Pujol (Opel Corsa 1.2T VR), a 42.3
3r- Gerard Comellas / Jaume Garcia (Peugeot 208 1.2 PureTech), a 2:29.0



CLASSIFICACIÓ VOLANT RACC TROFEU MAVISA 2024

1r- Jordi San Andrés (Jr.), 27 punts
2n- Kilian Santana (Jr.), 24 punts
3r- Gerard Comellas (Jr.), 18 punts
4t- Marc Pedrosa (Jr.), 0 punts



CALENDARI VOLANT RACC TROFEU MAVISA 2024

Ral·li Empordà (25 de maig) [asfalt]
Ral·li Vila d'Artés (15 de juny) [terra]
Memorial Abel Puig (7 de setembre) [terra]
Ral·lisprint de Vilanova d'Escornalbou (28 de setembre) [asfalt]
RallyRACC Catalunya-Costa Daurada (19-20 d'octubre) [terra]
Rallye 2000 Viratges (23 de novembre) [asfalt]