motorsport

Noticias

2n Rally Catalunya Històric "Trofeu Dues Catalunyes"

24/10/2017

Tindrà lloc els dies 2 i 3 de març de 2018

La segona edició del Rally Catalunya Històric "Trofeu Dues Catalunyes" se celebrarà els dies 2 i 3 de març de 2018 i tornarà a ser una prova lineal de regularitat per automòbils clàssics, en carretera tancada i amb totes les innovacions que en la seva primera edició van marcar una tendència amb la qual haurien d'organitzar-se els ral·lis estrictament de regularitat, com és que els trams es disputaran amb la carretera tancada, mitjanes de fins a 55 km/h i dos tipus de mitjana a escollir, així com una sèrie de prestacions de comoditat que el converteixen en un autèntic esdeveniment Premium.

Després de l'indubtable èxit que es va viure en la primera edició, el RACC continua evolucionant el seu concepte amb l'objectiu que el Rally Catalunya Històric adquireixi en poc temps la tradició dels millors esdeveniments de regularitat per a clàssics del continent. En aquesta segona edició s'admetrà la participació de vehicles construïts entre els anys 1947 i 1984, agrupats en 6 classes, i també podran participar (a criteri de l'organitzador) els cotxes que es van fabricar el 1985 i 1986, optant únicament al trofeu de classe encara que no a la classificació final.

Els drets d'inscripció (1.300 i 1.150 per als socis RACC) contemplen prestacions tipus Premium, amb tot inclòs: drets d'inscripció, bufet de benvinguda abans de la sortida, sopar i nit d'hotel en habitació doble (esmorzar inclòs) per a pilot i copilot el primer dia; dinar a meitat de la 2a etapa per a tots dos; sopar de clausura amb lliurament de premis i nit d'hotel en habitació doble (esmorzar inclòs) també per pilot i copilot el segon dia; transport d'equipatges durant el ral·li; cronometratge Blunik; seguiment GPS; tramesa de resultats tram a tram a dispositius mòbils; obsequis exclusius, placa metàl·lica de la prova i record "finisher" per als dos integrants de l'equip.

El 2n Rally Catalunya Històric "Trofeu Dues Catalunyes" es disputarà al llarg de dos dies, amb sortida (2 de març, 15h) i arribada (3 de març, 20.30h) a Barcelona. Aquesta etapa inicial, en bona part nocturna, tindrà uns 250 km. La 2a etapa, completament diürna, es dirigirà a França amb una parada per dinar, tornant el ral·li des del veí país cap a la Ciutat Comtal després d'uns 450 km.

El podi final del 1r Rally Catalunya Històric "Trofeu Dues Catalunyes" (2017) va estar ocupat per Carles Miró-Ivan Matavacas (Porsche 911 SC), Manel Roura-Antoni Moragas (Fiat 131 Abarth) i Joan Rollán-Álvaro Rollán (Porsche 911 T 2.2). El 2n Rally Catalunya Històric tornarà a rememorar el Rallye de les Dues Catalunyes, que va disputar sis edicions i sempre amb organització del club.

Rally Catalunya
El Rally Catalunya, actualment RallyRACC, és la prova puntuable per al Campionat del Món FIA de Ral.lis que se celebra al nostre país. La primera edició va tenir lloc el 1957 després d'unir-se a la Volta a Catalunya, prova que també organitzava el RACC des de 1916. El Rally Catalunya-Volta a Catalunya va romandre al calendari fins a 1964 i nou anys més tard, el 1973, el Rally Catalunya arrencava de nou com a prova puntuable per al Campionat d'Espanya, passant a ser de l'europeu el 1980 i del mundial al 1991.

Rallye de les Dues Catalunyes
El Rallye de les Dues Catalunyes va ser un ral·li organitzat pel RACC amb el concurs de lA.S. Automobile Club du Roussillon que es va disputar entre 1960 i 1965, la major part d'aquests anys puntuable per als campionats d'Espanya i de França de ral.lis. La prova era mixta velocitat-regularitat i en les seves últimes edicions disputava una de les seves especials en el circuit de Montjuïc. Aquest ral·li tenia la particularitat que cada any es feia el recorregut invers a l'anterior, un any començava a Barcelona i al següent a Perpinyà.