motorsport

Noticias

Arrenca el Volant RACC amb domini de Ferran Aymerich

03/05/2021

El gironí es va imposar amb autoritat en el Ral·li Ciutat de Valls, primera cita de la temporada de la copa de promoció del RACC

El Volant RACC / Trofeu MAVISA 2021 es va posar en marxa aquest passat cap de setmana amb la disputa de la seva primera de les set cites prevista per a aquesta temporada. El Ral·li Ciutat de Valls va ser el marc perfecte per a la inauguració d'una temporada que ha vist d'entrada el domini d'un dels ja coneguts pilots del certamen, Ferran Aymerich.

L'equip format per Ferran Aymerich i el seu copilot Eric Bellver va dominar íntegrament la prova inaugural que compleix enguany la seva 43a edició. Ja en el primer bucle els gironins van aconseguir acumular un petit avantatge enfront dels seus perseguidors que van anar controlant durant tota la prova per a posicionar-se com els primers líders del campionat, presentant d'aquesta manera la seva candidatura al títol final. Ferran es va portar també la victòria entre els pilots de la categoria Júnior.

El jove pilot Toni Herrerías va demostrar una gran progressió en adjudicar-se la segona posició en un complicat Ral·li Ciutat de Valls. Amb Javi Martínez a les notes, Toni va recuperar ràpidament la confiança sobre l'asfalt i malgrat la complicada meteorologia que va marcar els compassos inicials de la prova es va trobar còmode amb el cotxe i en l'últim sospir, ja en el tram final, va recuperar el segon lloc entre els pilots del Volant RACC / Trofeu MAVISA 2021 i també segon en la classificació Júnior

L'últim calaix del podi en la prova tarragonina va anar a parar en mans de Rubén Muñoz i Javi Martínez. Malgrat començar amb una certa cautela, de seguida es van posicionar en la lluita pel podi amb el seu Peugeot 208 1.2 PureTech i després d'un intercanvi de posicions constant amb Toni Herrerias van anar finalment tercers, començant la temporada amb un bon resultat.

La parella formada per Joan Torres i Eric Rodríguez es va marcar un bon inici de temporada en el Volant RACC / Trofeu MAVISA 2021 demostrant la seva competitivitat amb uns bons cronos, arribant fins i tot a emportar-se un scratch. Malgrat les penalitzacions, que van arribar a sumar quaranta segons al seu temps final, Joan va assegurar la quarta posició i el tercer graó en el podi reservat als més joves.

Roger Bergadà i Christian Gómez formaran part aquesta temporada de l'equip becat per la Federació Catalana d'Automobilisme a l'ésser els vencedors del Trofeu Júnior de 2019. Aprenent a cada quilòmetre, tots dos van aprofitar la prova per a conèixer el cotxe i sumar més experiència al cap d'un any en el qual gairebé no han pogut rodar amb el 208, tancant la classificació, però amb una bona progressió en els cronos.

Classificacions Volant RACC / Trofeu MAVISA

Ral·li Ciutat de Valls
1. 
Aymerich-Coma (Peugeot 208 1.2 PureTech), 01:03:25.07. 2. Herrerías-Martínez (Peugeot 208 1.2 PureTech), a 36:02. 3. Muñoz-Martínez (Peugeot 208 1.2 PureTech), a 49:06. 4. Torres-Rodríguez (Peugeot 208 1.2 PureTech), a 01:34:09. 5. Berguedà-Gómez (Peugeot 208 1.2 PureTech), a 01:50:04.

Pilots Volant RACC / Trofeu MAVISA:
1. Ferran Aymerich 28 Punts. 2. Antonio Herrerías 22. 3. Ruben Muñoz 19. 4. Joan Torres 16. 5. Roger Bergadà 14.

Júnior Volant RACC / Trofeu MAVISA:
1. Ferran Aymerich 29 Punts. 2. Antonio Herrerías 22. 3. Joan Torres 18. 4. Roger Bergadà 14.