motorsport

Noticias

Aymerich directe al títol del Volant RACC

06/09/2021

El pilot gironí va aconseguir la victòria en el Ral·li Memorial Abel Puig, primera cita sobre terra de la temporada amb Muñoz i Herrerías en el podi

Amb la victòria en el Ral·li Memorial Abel Puig, Ferran Aymerich i Enric Bellver han fet un pas pràcticament definitiu en les seves opcions a proclamar-se campions del Volant RACC / Trofeu MAVISA. I és que el domini dels pilots gironins és total, i després de les seves tres primeres victòries sobre asfalt, aquest cap de setmana han repetit triomf aquesta vegada sobre terra, la quarta de la temporada que els situa molt prop del títol 2021.

El jove pilot de Llorà va certificar a Cervera el seu bon estat de forma i malgrat un petit contratemps mecànic abans de la primera especial Ferran no va perdre la concentració i dominà a plaer de principi a fi per a reafirmar així el lideratge en el certamen, també en l'apartat reservat als més joves, el Júnior.

A esquena de l'equip Apsa Motorsport van estar de nou Rubén Muñoz i Javi Martínez. Els integrants del Biela Club Manresa van rodar molt prop dels temps del cap de cursa, especialment en el tram A, però poc van poder fer per a aspirar a la victòria final. Rodant en terra de ningú ja a partir del segon bucle van aconseguir portar el seu Peugeot 208 1.2 Pure Tech VR a la segona posició del podi final, sumant uns punts molt importants per a mantenir les seves aspiracions al títol en aquesta històrica copa de promoció.

L'últim calaix del podi en la prova disputada pels voltants de la capital de la Segarra el va ocupar el jove pilot Toni Herrerías. Als comandaments del vehicle de l'equip Brunet Competition, Toni i el seu copilot Javi Martínez sempre es van mantenir entre els tres primers classificats en la seva superfície favorita, assegurant la tercera posició escratx. A més van finalitzar segons en el Trofeu Júnior, apartat en el qual continuen a esquenes d'un intocable Ferran Aymerich.

Els problemes mecànics van deslluir de nou l'actuació del pilot becat per la Federació Catalana d'Automobilisme dins de la copa de promoció del RACC. Amb Christian Gómez en les labors de copilot, a Roger Bergadà se li va parar el cotxe en diverses ocasions i això, sumat als problemes amb el canvi, li va enfonsar en la classificació ja en la primera especial del dia. Amb tal quantitat de temps perdut no va poder fer res més a rodar per a continuar sumant experiència i portar el cotxe a la meta.

Des del Motor Club Sabadell, els joves debutants Enric Borràs i Paloma Cebrián es van apuntar en la segona edició del Memorial Abel Puig amb la intenció de continuar acumulant quilòmetres en els seus primers passos en el complicat món de la competició. Tots dos van poder descobrir la duresa dels trams lleidatans fins que en el segon bucle es van veure obligats a l'abandonament.

Classificacions Volant RACC / Trofeu MAVISA

Ral·li Memorial Abel Puig
1.
Aymerich-Bellver (Peugeot 208 1.2 Puretec), 1:02.36.3. 2. Muñoz-Martinez (Peugeot 208 1.2 Puretec), a 1:05.3. 3. Herrerías-Martínez (Peugeot 208 1.2 Puretec), a 3:43.6. 4. Bergadà-Gómez (Peugeot 208 1.2 Puretec), a 22:00.1.

Pilotos Volant RACC / Trofeu MAVISA:
1.
Ferran Aymerich, 112 Punts. 2. Ruben Muñoz, 83. 3. Antonio Herrerías, 60. 4. Roger Berguedà, 58. 5. Joan Torres, 32. 6. Alejandro Mauro, 18. 7. Eric Borràs, 14.

Júnior Volant RACC / Trofeu MAVISA:
1.
Ferran Aymerich, 114 Punts. 2. Antonio Herrerías, 66. 3. Roger Berguedà, 62. 4. Joan Torres, 36. 5. Alejandro Mauro, 18. 6. Eric Borras, 16.