motorsport

Volant RACC. Notícies

Estrena triomfal d'Arnau Bartés al Volant RACC Trofeu Mavisa

01/04/2023

El campió de Catalunya de Promoció i el seu copilot, Miquel Velilla, han quallat un immillorable debut amb el Peugeot 208 1.2 PureTech de la FCA (Federació Catalana d'Automobilisme), que els ha portat a la primera posició del 24è Ral·li de La Llana Ripollès. Pol Gómez / Pablo Sánchez, nouvinguts també al campionat de promoció de RACC Motorsport, han completat el podi de la prova gironina junt amb Aleix Arcarons / Christian Gómez.

La 45a edició del Volant RACC Trofeu Mavisa ha començat aquest cap de setmana amb el 24è Ral·li de La Llana Ripollès, on Arnau Bartés / Miquel Velilla han debutat en gran a bord del Peugeot 208 1.2 PureTech de la FCA (Federació Catalana d'Automobilisme), al qual han promocionat aquesta temporada com a premi per haver guanyat l'any passat el Campionat de Catalunya de Promoció.

El pilot d'Ullastrell ha protagonitzat una estrena triomfal al volant de la unitat gestionada per Mavisa Sport amb la què Sergi Pérez, el seu predecessor també al palmarès del certamen promocional de la FCA (Federació Catalana d'Automobilisme), es va alçar amb el títol l'any passat.

Després de situar-se tercers al final de la secció matinal, que s'ha saldat amb dos scratch per part de Pol Gómez / Pablo Sánchez, debutants també al Volant RACC Trofeu Mavisa, Arnau Bartés / Miquel Velilla han passat a comandar la classificació en acabar el bucle de migdia, en el qual han sumat per la seva part dues victòries parcials.

La igualtat ha estat notòria entre els primers equips classificats, que han rodat a la dècima, separats per menys d'un segon, fins que el nou integrant de l'estructura de Mavisa Sport ha aconseguit assentar el seu lideratge a partir de l'octava especial, on ha signat un nou scratch.

El jove barceloní i el seu copilot, Miquel Velilla, han posat així la directa cap a la victòria del 24è Ral·li de La Llana Ripollès, que ha conclòs amb dues cronometrades nocturnes en les quals ha aparegut la pluja, per la qual cosa s'han celebrat sobre un asfalt tremendament lliscant i amb unes condicions de visibilitat molt delicades.

En aquestes circumstàncies, els mallorquins Joan Socias / Bartomeu Payeras han estat víctimes d'una sortida de carretera que els ha impedit adjudicar-se el tercer lloc al què anaven encaminats en la seva primera participació dins del Volant RACC Trofeu Mavisa.

Els campions de Catalunya de Promoció, Arnau Bartés / Miquel Velilla, vencedors també del novè tram, han arrodonit un debut immillorable a bord del Peugeot 208 1.2 PureTech de la FCA (Federació Catalana d'Automobilisme). Pol Gómez / Pablo Sánchez han ocupat el segon lloc de la prova gironina, per davant d'Aleix Arcarons / Christian Gómez, autors de tres scratch i tercers classificats finalment, després de sobreposar-se a un prematur problema amb un maneguet, que els ha fet cedir molt de temps als compassos inicials de la jornada.

Gerard Julià / Jan Ibáñez també han sofert alguns inconvenients mecànics, als què s'ha sumat una doble punxada als quilòmetres finals, que els ha relegat finalment al quart lloc del 24è Ral·li de La Llana Ripollès, amb el què ha arrencat la 45a edició del certamen autonòmic organitzat per RACC Motorsport.


CLASSIFICACIÓ 24è RAL·LI DE LA LLANA RIPOLLÈS
1r- Arnau Bartés / Miquel Velilla (Peugeot 208 1.2 PureTech), 1:45:34.1
2n- Pol Gómez / Pablo Sánchez (Peugeot 208 1.2 PureTech), a 47.2
3r- Aleix Arcarons / Christian Gómez (Peugeot 208 1.2 PureTech), a 13:51.9
4t- Gerard Julià / Jan Ibáñez (Peugeot 208 1.2 PureTech), a 16:53.6


CLASSIFICACIÓ VOLANT RACC TROFEU MAVISA 2023
1r- Arnau Bartés, 27 puntos
2n- Pol Gómez, 23 puntos
3r- Aleix Arcarons, 20 puntos
4t- Gerard Julià, 16 puntos
5è- Joan Socias, 0 puntos


CALENDARI VOLANT RACC TROFEU MAVISA 2023
Ral·li de La Llana Ripollès (1 d'abril) [asfalt]
Ral·li Ciutat de Valls (29 d'abril) [asfalt]
Ral·li Empordà (20 de maig) [asfalt]
Memorial Abel Puig (2 de setembre) [terra]
RallyRACC Catalunya-Costa Daurada (20 d'octubre) [terra]
Ral·li 2000 Viratges (25 de novembre) [asfalt]