motorsport

Volant RACC. Notícies

El Volant RACC Trofeu Mavisa disputa a Artés el primer ral·li de terra de la temporada

13/06/2024

La comarca del Bages acull aquest cap de setmana la primera prova sobre terra de la temporada 2024, el Ral·li Vila d'Artés. El vigent campió de Catalunya de Promoció, Jordi San Andrés, debutarà com a líder després d'emportar-se la victòria al Ral·li Empordà al volant del Peugeot 208 1.2 PureTech VR 2024.

Tan sols tres setmanes després de la primera cita de la temporada, el Volant RACC Trofeu Mavisa es posa de nou en marxa amb motiu de la celebració aquest cap de setmana de la segona prova del 2024, el 1r Ral·li Vila d'Artés, organitzat pel Motor Club Sabadell. Així, el certamen de promoció impulsat per RACC Motorsport viurà un cop més el duel entre els quatre candidats al títol, al volant dels nous Peugeot 208 1.2 PureTech VR 2024 i Opel Corsa 1.2T VR, que viuran la seva primera experiència competitiva sobre terra.

Després d'una positiva estrena sobre l'asfalt de l'Empordà que va encetar la temporada, els inèdits trams bagencs, on la terra serà protagonista, serviran com a nova prova de foc pels renovats vehicles del campionat. Jordi San Andrés /  Carlos Cabrero arriben com a líders del Volant RACC Trofeu Mavisa, després de la victòria que es van endur el passat mes de maig en la seva estrena amb el Peugeot 208 1.2 PureTech VR 2024 de la FCA (Federació Catalana d'Automobilisme).

Els vigents campions de Catalunya de Promoció compten amb un avantatge de només tres punts sobre Kilian Santana / Isaac Pujol, protagonistes d'una de les sorpreses positives del 37è Ral·li Empordà amb diverses victòries parcials i la segona posició final al volant de l'Opel Corsa 1.2T VR.

Per la seva part, Gerard Comellas / Jaume Garcia, tercers classificats a la primera prova de la temporada, arriben al 1r Ral·li Vila d'Artés a la mateixa posició de la classificació general i amb la intenció de portar la lluita als seus prometedors rivals.

Finalment, Marc Pedrosa / Laura Pedrosa buscaran seguir sumant quilòmetres i acumulant experiència en aquesta segona prova de la temporada i, alhora, resarcir-se després de la retirada prematura que van patir al Ral·li Empordà.

A tots ells, els esperen 67,05 quilòmetres cronometrats, repartits en dos trams a triple passada, que formaran un total de sis especials que decidiran el segon guanyador de la 46a edició del Volant RACC Trofeu Mavisa.





CLASSIFICACIÓ VOLANT RACC TROFEU MAVISA 2024

1r- Jordi San Andrés (Jr.), 27 punts
2n- Kilian Santana (Jr.), 24 punts
3r- Gerard Comellas (Jr.), 18 punts
4t- Marc Pedrosa (Jr.), 0 punts


CALENDARI VOLANT RACC TROFEU MAVISA 2024

Ral·li Empordà (25 de maig) [asfalt]
Ral·li Vila d'Artés (15 de juny) [terra]
Memorial Abel Puig (7 de setembre) [terra]
Ral·lisprint de Vilanova d'Escornalbou (28 de setembre) [asfalt]
RallyRACC Catalunya-Costa Daurada (19-20 d'octubre) [terra]
Rallye 2000 Viratges (23 de novembre) [asfalt]