motorsport

Volant RACC. Notícies

El Volant RACC Trofeu Mavisa torna a l'acció amb el Memorial Abel Puig

06/09/2024

Després de la parada estival, el Volant RACC Trofeu Mavisa s'enfronta aquest cap de setmana a la tercera cita de la temporada, el Memorial Abel Puig. Completades les dues primeres proves d'un total de sis, Jordi San Andrés i Kilian Santana arribaran a Cervera empatats a punts.

Gairebé tres mesos després de la ara ja llunyana segona prova de la temporada, el Volant RACC Trofeu Mavisa torna a posar-se en marxa aquest cap de setmana amb la tercera cita d'aquest 2024; el 5è Memorial Abel Puig, organitzat per WRC Management. D'aquesta forma, el certamen de promoció impulsat per RACC Motorsport viurà un nou capítol de la apassionant lluita entre els tres candidats participants aquest cap de setmana, al volant dels nous Peugeot 208 1.2 PureTech VR 2024 i Opel Corsa 1.2T VR.

Resolt el primer terç del calendari, la prova que es disputa a la comarca de la Segarra servirà per a tornar al campionat a la terra per segona vegada aquest any. Però sobretot, per a trencar l'empat que ara mateix sitúa a Jordi San Andrés / Carlos Cabrero i Kilian Santana / Isaac Pujol com a co-líders del Volant RACC Trofeu Mavisa, cadascú amb un dels dos vehicles insignia de la competició.

Mentre Jordi San Andrés / Carlos Cabrero van guanyar a la cita inaugural, el 37è Ral·li Empordà, a l'estrena del nou Peugeot 208 1.2 PureTech VR 2024 de la FCA (Federació Catalana d'Automobilisme)Kilian Santana / Isaac Pujol segueixen buscant encara el primer triomf, tot i que es mantenen com la gran sorpresa positiva del que portem de temporada amb el seu Opel Corsa 1.2T VR.

Si aquests últims no han aconseguit estrenar el caseller de victòries, això és degut en part a la bona actuació al 1r Ral·li Vila d'Artés de Marc Pedrosa / Laura Pedrosa, que després d'una retirada a la primera prova de la temporada, van protagonitzar un retorn triomfal als trams bagencs. Malhauradament, un accident laboral del qual s'està recuperant impedirà que el pilot osonenc prengui part en aquesta tercera cita del calendari.

Finalment, Gerard Comellas / Jaume Garcia arriben a Cervera a només 11 punts dels líders, fent gala d'una gran regularitat i un bon progrés als dos primers ral·lis disputats i moltes ganes de seguir sumant quilòmetres i acumulant experiència. En aquesta ocasió, el tercer classificat de la general canvia el Peugeot 208 1.2 PureTech d'anterior generació en favor del nou Opel Corsa 1.2T VR.

Tots ells s'hauran d'enfrontar a 72,39 quilòmetres cronometrats, repartits en dos trams a triple passada i un tram espectacle de poc més d'un quilòmetre per a un total de set especials que decidiran el tercer guanyador de la 46a edició del Volant RACC Trofeu Mavisa.





CLASSIFICACIÓ VOLANT RACC TROFEU MAVISA 2024

1r- Jordi San Andrés (Jr.), 45 punts
2n- Kilian Santana (Jr.), 45 punts
3r- Gerard Comellas (Jr.), 34 punts
4t- Marc Pedrosa (Jr.), 27 punts


CALENDARI VOLANT RACC TROFEU MAVISA 2024

Ral·li Empordà (25 de maig) [asfalt]
Ral·li Vila d'Artés (15 de juny) [terra]
Memorial Abel Puig (7 de setembre) [terra]
Ral·lisprint de Vilanova d'Escornalbou (28 de setembre) [asfalt]
RallyRACC Catalunya-Costa Daurada (19-20 d'octubre) [terra]
Rallye 2000 Viratges (23 de novembre) [asfalt]