motorsport

Volant RACC. Notícies

Kilian Santana obté a Cervera el seu primer triomf al Volant RACC Trofeu Mavisa

09/09/2024

Kilian Santana / Isaac Pujol s'han convertit en els tercers guanyadors de la temporada en tres proves disputades amb la seva victòria al Memorial Abel Puig, en el que és el seu primer èxit al Volant RACC Trofeu Mavisa, després d'un espectacular duel amb Jordi San Andrés / Carlos Cabrero.

El 5è Memorial Abel Puig, disputat a Cervera, ha servit com a escenari de la tercera cita de la temporada 2024 del Volant RACC Trofeu Mavisa, on Kilian Santana / Isaac Pujol han estrenat el seu caseller amb la seva primera victòria al certamen promocional que organitza RACC Motorsport.

L'èxit del jove canari resulta notable al tractar-se de la tercera tripulació guanyadora en les tres proves disputades fins al moment. A més, aquest resultat proporciona també el primer triomf del nou Opel Corsa 1.2T VR desenvolupat per Mavisa Sport que s'incorpora aquesta temporada i que havia signat dos segones posiciones als dos primers ral·lis del calendari.

La prova ha viscut del duel entre les dues tripulacions que arribaven a Cervera empatades al capdavant del campionat, amb dos scratx de Kilian Santana / Isaac Pujol a la dues primeres especials que els han permès començar la jornada amb un avantatge que han anat gestionant al llarg de tota la prova. Per darrere, Jordi San Andrés / Carlos Cabrero han respost amb un gran ritme i quatre victòries parcials consecutives.

D'aquesta forma, el Peugeot 208 1.2 PureTech VR dels guanyadors del Ral·li Empordà arribava a la setena i última especial de la prova en primera posició. En un tram de poc més d'un quilòmetre, Kilian Santana / Isaac Pujol han reaccionat amb un scratx final que els ha valgut la seva primera victòria, només 1,1 segons per davant de Jordi San Andrés / Carlos Cabrero. El resultat deixa al pilot canari com a nou líder de la classificació general.

Menys fortuna han tingut Gerard Comellas / Jaume Garcia, que estrenaven vehicle aquest cap de setmana amb el seu nou Opel Corsa 1.2T VR. Desafortunadament, una sortida de pista a la primera especial del dia els ha impedit seguir acumulant experiència i acabar la tercera prova d'un total de sis. La propera cita serà el Ral·lisprint de Vilanova d'Escornalbou el 28 de setembre.





CLASSIFICACIÓ 5è MEMORIAL ABEL PUIG

1r- Kilian Santana / Isaac Pujol (Opel Corsa 1.2T VR), 55:09.0
2n- Jordi San Andrés / Carlos Cabrero (Peugeot 208 1.2 PureTech VR 2024), a 1.1



CLASSIFICACIÓ VOLANT RACC TROFEU MAVISA 2024

1r- Kilian Santana (Jr.), 70 punts
2n- Jordi San Andrés (Jr.), 68 punts
3r- Gerard Comellas (Jr.), 34 punts
4t- Marc Pedrosa (Jr.), 27 punts



CALENDARI VOLANT RACC TROFEU MAVISA 2024

Ral·li Empordà (25 de maig) [asfalt]
Ral·li Vila d'Artés (15 de juny) [terra]
Memorial Abel Puig (7 de setembre) [terra]
Ral·lisprint de Vilanova d'Escornalbou (28 de setembre) [asfalt]
RallyRACC Catalunya-Costa Daurada (19-20 d'octubre) [terra]
Rallye 2000 Viratges (23 de novembre) [asfalt]