motorsport

Volant RACC. Notícies

El Volant RACC Trofeu Mavisa entra a la seva fase decisiva amb el Ral·lisprint Riudecanyes - Escornalbou

27/09/2024

Superada la primera meitat de temporada amb la disputa del Memorial Abel Puig, el Volant RACC Trofeu Mavisa disputa aquest cap de setmana la seva quarta cita de la temporada, el Ral·lisprint Riudecanyes - Escornalbou, on Kilian Santana i Jordi San Andres continuarán la seva lluita pel títol.

Només tres setmanes després de la tercera prova de la temporada 2024, el Volant RACC Trofeu Mavisa torna a l'acció aquest cap de setmana amb la quarta cita del calendari, el 4t Ral·lisprint Riudecanyes - Escornalbou, organitzat per l'Escuderia Costa Daurada. Així, el certamen de promoció impulsat per RACC Motorsport entra a la fase decisiva d'aquesta campanya, amb tres proves per davant.

Tancada la primera meitat de les proves previstes, la lluita per la corona comença a deixar clars els principals candidats a emportar-se la victòria final del Volant RACC Trofeu Mavisa. Kilian Santana / Isaac Pujol i Jordi San Andrés / Carlos Cabrero arriben al Baix Camp separats per tant sols dos punts i llestos per extreure el màxim rendiment dels seus Peugeot 208 1.2 PureTech VR 2024 i Opel Corsa 1.2T VR.

Després de la seva primera victòria, obtinguda al Memorial Abel Puig, Kilian Santana / Isaac Pujol arriben a Vilanova d'Escornalbou com a nous líders de la classificació general, al volant del seu Opel Corsa 1.2T VR. Mentrestant, Jordi San Andrés / Carlos Cabrera, també amb una victòria al seu caseller, al Ral·li Empordà, es presenten com els seus principals rivals amb el Peugeot 208 1.2 PureTech VR 2024 de la FCA (Federació Catalana d'Automobilisme).

Per la seva banda, Gerard Comellas / Jaume Garcia arriben a la quarta cita de la temporada després d'estrenar el seu nou Opel Corsa 1.2T VR a Cervera amb menys sort de l'esperada. Així, l'objectiu serà seguir acumulant quilòmetres al volant del seu nou vehicle, mentre busquen enfrontar-se amb els clars dominadors d'aquest 2024. 

Finalment, després de la seva absència a la prova anterior fa unes poques setmanes, Marc Pedrosa / Laura Pedrosa, guanyadors del Ral·li Vila d'Artés el passat mes de juny, seguiran causant baixa en aquesta ocasió. El pilot osonenc segueix el procés de recuperació després del seu accident laboral, amb l'objectiu de tornar als trams tant aviat com sigui possible.

Les tripulacions participants tindran per davant 34,81 quilòmetres cronometrats, repartits en dos trams; el primer d'ells a triple passada i el segon, a doble, per a un total de cinc especials que serviran per a definir el quart guanyador de la 46a edició del Volant RACC Trofeu Mavisa.





CLASSIFICACIÓ VOLANT RACC TROFEU MAVISA 2024

1r- Kilian Santana (Jr.), 70 punts
2n- Jordi San Andrés (Jr.), 68 punts
3r- Gerard Comellas (Jr.), 34 punts
4t- Marc Pedrosa (Jr.), 27 punts


CALENDARI VOLANT RACC TROFEU MAVISA 2024

Ral·li Empordà (25 de maig) [asfalt]
Ral·li Vila d'Artés (15 de juny) [terra]
Memorial Abel Puig (7 de setembre) [terra]
Ral·lisprint Riudecanyes - Escornalbou (28 de setembre) [asfalt]
RallyRACC Catalunya-Costa Daurada (19-20 d'octubre) [terra]
Rallye 2000 Viratges (23 de novembre) [asfalt]