motorsport

Volant RACC. Notícies

El Volant RACC Trofeu Mavisa disputa l'última prova de terra de la temporada al RallyRACC Catalunya-Costa Daurada

17/10/2024

Prop d'un mes després de la disputa del Ral·lisprint Riudecanyes - Escornalbou, el Volant RACC Trofeu Mavisa arriba aquest cap de setmana a terres tarragonines per a la disputa del RallyRACC Catalunya-Costa Daurada, on Jordi San Andrés i Kilian Santana s'enfrontaran per penúltima vegada en la seva lluita pel títol.

El Volant RACC Trofeu Mavisa arriba al moment decisiu de la temporada 2024 amb la disputa aquest cap de setmana del 59è RallyRACC Catalunya-Costa Daurada, la penúltima prova del present calendari del certamen de promoció impulsat per RACC Motorsport, que acabarà el proper mes de novembre sobre asfalt amb el Rallye 2000 Viratges.

Tot i que matemàticament encara hi ha opcions de títol per a tres tripulacions, disputades quatre proves sobre un total de sis, el duel pel títol es ja cosa de dos. Jordi San Andrés / Carlos Cabrero i Kilian Santana / Isaac Pujol centraran tota l'atenció al volant dels seus Peugeot 208 1.2 PureTech VR 2024 i Opel Corsa 1.2T VR amb un nou capítol de la història que s'ha anat desenvolupant ral·li a ral·li al llarg d'aquest any.

Fa tres setmanes, Jordi San Andrés / Carlos Cabrera van convertir-se en el primer equip en repetir victòria aquesta temporada amb el seu triomf al Ral·lisprint Riudecanyes - Escornalbou. Aquest èxit els va servir per a recuperar la primera posició de la classificació general, que encapçalen amb el Peugeot 208 1.2 PureTech VR 2024 de la FCA (Federació Catalana d'Automobilisme) amb només 4 punts d'avantatge sobre Kilian Santana / Isaac Pujol i el seu Opel Corsa 1.2T VR.

Una mica més enrere a la classificació general, Gerard Comellas / Jaume Garcia arriben encara amb opcions matemàtiques de ser campions. Després de vàries proves on la mala sort els ha impedit obtenir millors resultats, buscaran mostrar la seva velocitat a les dues últimes cites d'aquest 2024, començant per aquest cap de setmana a Salou.

La novetat d'aquest cap de setmana la protagonitzaran Pedro Peñate / Víctor Daniel Garcia, que s'incorporen al campionat amb una unitat del Peugeot 208 1.2 PureTech d'anterior generació amb la previsió de participar també a la darrera cita de la temporada, el Rallye 2000 Viratges.

Finalment, Marc Pedrosa / Laura Pedrosa, guanyadors del Ral·li Vila d'Artés, tornaran a estar absents un cop més. El pilot d'Osona segueix amb el seu procés de recuperació després del seu accident laboral, amb l'objectiu d'intentar ser present a la cita final del calendari, el proper mes de novembre.

Així, les tripulacions participants s'enfrontaran a un total de 99,88 quilòmetres cronometrats, repartits en quatre trams a doble passada, per a un total de vuit especials que per primera vegada aquesta temporada podrien coronar matemàticament al campió de la 46a edició del Volant RACC Trofeu Mavisa.





CLASSIFICACIÓ VOLANT RACC TROFEU MAVISA 2024

1r- Jordi San Andrés (Jr.), 95 punts
2n- Kilian Santana (Jr.), 91 punts
3r- Gerard Comellas (Jr.), 52 punts
4t- Marc Pedrosa (Jr.), 27 punts


CALENDARI VOLANT RACC TROFEU MAVISA 2024

Ral·li Empordà (25 de maig) [asfalt]
Ral·li Vila d'Artés (15 de juny) [terra]
Memorial Abel Puig (7 de setembre) [terra]
Ral·lisprint Riudecanyes - Escornalbou (28 de setembre) [asfalt]
RallyRACC Catalunya-Costa Daurada (18-19 d'octubre) [terra]
Rallye 2000 Viratges (23 de novembre) [asfalt]