motorsport

Volant RACC. Notícies

Jordi San Andrés guanya amb autoritat al RallyRACC Catalunya-Costa Daurada i apunta al títol

21/10/2024

El RallyRACC Catalunya-Costa Daurada, penúltima cita del 46è Volant RACC Trofeu Mavisa, s'ha resolt amb una victòria dominant per part de Jordi San Andrés / Carlos Cabrero, que arribaran a l'última prova de la temporada com a líders de la classificació general.

El 59è RallyRACC Catalunya-Costa Daurada, cinquena i penúltima prova de la temporada 2024 del 46è Volant RACC Trofeu Mavisa, ha estat testimoni d'una nova gran actuació de Jordi San Andrés / Carlos Cabrero, amb cinc 'scratx' sobre els set trams disputats. El resultat final, una aclaparadora victòria a la que és la última cita de terra del present calendari del certamen promocional que organitza RACC Motorsport.

Des del primer moment, Jordi San Andrés / Carlos Cabrero s'han mostrat intractables al volant del Peugeot 208 1.2 PureTech VR 2024 de la FCA (Federació Catalana d'Automobilisme). Les quatre victòries parcials amb les que han iniciat el ral·li els han permès escapar-se en solitari al capdavant de la classificació, posició que han rematat amb dos 'scratx' més a les segones passades, fet que els ha valgut una folgada tercera victòria de la temporada.

La segona posició final ha estat per a Kilian Santana / Isaac Pujol, que en aquesta ocasió no han estat capaços de lluitar per guanyar el ral·li, si bé han aconseguit una valiosa victòria parcial a la sisena especial que els ha valgut un punt extra pel campionat. Els ocupants de l'Opel Corsa 1.2T VR, el nou vehicle desenvolupat per Mavisa Sport, segueixen deixant bones sensacions i, de fet, el pilot canari arribarà amb raonables opcions de títol de cara a la última cita.

Malgrat la sortida de pista que els ha fet perdre gairebé 10 minuts a la tercera especial, Gerard Comellas / Jaume Garcia s'han mostrat aquesta vegada força més competitius, amb una clara progressió positiva al llarg de tota la prova que els ha vist aconseguir dues segones posicions parcials al final de la jornada de dissabte. Finalment, han completat la prova en tercera posició.

Menys fortuna han tingut els debutants Pedro Peñate / Víctor Daniel Garcia, que s'han vist obligats a retirar-se de la competició a la tercera especial, per culpa d'una sortida de pista. Per davant, està previst que el Rallye 2000 Viratges ofereixi una nova oportunitat de seguir aprenent.

De cara a la decisiva última prova de la temporada el proper mes de novembre, Jordi San Andrés / Carlos Cabrero amplien el seu liderat fins a nou punts d'avantatge sobre Kilian Santana / Isaac Pujol, l'única altra tripulació amb opcions matemàtiques de lluitar pel títol.





CLASSIFICACIÓ 59È RALLYRACC CATALUNYA-COSTA DAURADA

1r- Jordi San Andrés / Carlos Cabrero (Peugeot 208 1.2 PureTech VR 2024), 1:23:07.5
2n- Kilian Santana / Isaac Pujol (Opel Corsa 1.2T VR), a 1:19.8
3r- Gerard Comellas / Jaume Garcia (Opel Corsa 1.2T VR), a 11:18.8



CLASSIFICACIÓ VOLANT RACC TROFEU MAVISA 2024

1r- Jordi San Andrés (Jr.), 122 punts
2n- Kilian Santana (Jr.), 113 punts
3r- Gerard Comellas (Jr.), 70 punts
4t- Marc Pedrosa (Jr.), 27 punts



CALENDARI VOLANT RACC TROFEU MAVISA 2024

Ral·li Empordà (25 de maig) [asfalt]
Ral·li Vila d'Artés (15 de juny) [terra]
Memorial Abel Puig (7 de setembre) [terra]
Ral·lisprint Riudecanyes - Escornalbou (28 de setembre) [asfalt]
RallyRACC Catalunya-Costa Daurada (18-19 d'octubre) [terra]
Rallye 2000 Viratges (23 de novembre) [asfalt]